Puntendeling in Lage Mierde

maandag 28 september 2020

SDO’39 - Vessem, uitslag 2-2

Een terechte uitslag kon men het gelijkspel noemen tussen SDO’39 en Vessem. De eindstand werd voor de rust al bereikt. Nadat twee SDO’39-pupillen van de week, te weten JO9-1 spelers Sjors Buster en Ties Steenbergen hun pogingen om de Vessem-doelman Marijn van Rooij te verslaan deels zagen slagen, kon het publiek al snel de openingstreffer van de wedstrijd gadeslaan.

In de tweede minuut opende Michel Jansen voor SDO’39 de score, door met een prima sliding de bal in het net te schieten. Een terugspeelbal van de Vessem-verdediging werd niet goed ingeschat door doelman Marijn van Rooij. Jansen was er als de kippen bij en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg opende sterk in de beginfase van de eerste helft en creëerde aardig wat kansen. Een schot in de 5e minuut van Niels Heesakkers werd goed gepakt door doelman van Rooij. Een eerste mogelijkheid voor Vessem kwam uit een vrije trap, maar de indraaiende bal werd goed weg gestompt door doelman Menno Sanders. In de 13e minuut een penalty voor Vessem, na een handsbal, welke door Jaap van Diessen werd verzilverd, 1-1. Drie minuten later was het wederom Jaap van Diessen, die na een korte combinatie met Merijn van Ham in de zestien van SDO’39, de bal onhoudbaar binnenschoot, 1-2. Na deze treffer werd Vessem sterker en het spel van SDO’39 leverde kwalitatief wat in. Toch kregen de Mierdenaren in de 29e min een goede mogelijkheid, uit een hoekschop kopte Geert Coolen de bal over. In de extra tijd van de eerste helft krijgt ook SDO’39 een strafschop, na een overtreding op Michel Jansen. Martijn Hellegers brengt de thuisploeg met  het benutten hiervan weer op gelijke hoogte, ruststand 2-2.

Na de rust een gelijk opgaande strijd, waarbij over en weer kansen te noteren vielen. Met name in de 60e min een goede kans voor SDO’39, wanneer een scherpe voorzet van Niels Heeakkers net gemist werd door Martijn Hellegers, mede door goed keeperswerk van Marijn van Rooij.  Michel Jansen had in de 71e min nog een goede mogelijkheid. Uit een pass van Mike Gevers kwam de bal in de voeten van Heesakkers, die de inkomende Jansen de bal aanspeelde, helaas voor hem werd zijn kopbal gepakt door doelman van Rooij. Voor Vessem waren vooral Jaap van Diessen in de 82e min, kopbal net naast, en Merijn van Ham in de 86e min, schot net voorlangs, nog gevaarlijk, gescoord werd er niet meer. Geel was er in deze wedstrijd voor Vessem-speler Roel Sterken in de 79e minuut. Volgende week reist SDO’39 af naar Waalre.