MAATREGELEN tegen COVID-19!

zaterdag 29 augustus 2020

 

Fijn dat er weer gevoetbald wordt op het sportpark. Na een lange wedstrijdloze periode, hoopt iedereen dat er ondanks de corona perikelen weer voor langere tijd gevoetbald kan worden. Komend weekend speelt een groot deel van de teams weer hun wedstrijden.

Wel gaan we zorgvuldig om met corona tijdens de aanwezigheid op het sportpark en rondom de wedstrijden van SDO’39. Dmv dit schrijven vragen we aandacht voor de maatregelen en adviezen die gelden op het sportpark.

 

Afspraken omtrent corona:

  • Bij klachten die corona gerelateerd zijn, blijf je thuis!
  • Met regelmaat je handen wassen en desinfecteren wanneer nodig.
  • Ouders en toeschouwers ouder dan 18 jaar, houd 1.5 m afstand van elkaar, dus ook langs het veld.
  • Neem je eigen, gemarkeerde bidon mee. De teams nemen tot nader bericht geen bidons mee tijdens wedstrijden (uitgezonderd SDO 1 en 2 deze hebben ieder een eigen bidon van de club).
  • Betreden van de kantine mag: volg de daar bij aangegeven route en laat je naw gegevens achter. Gebruik alleen de aanwezige zitplaatsen en ga geen stoelen bij schuiven.
  • Probeer waar mogelijk al omgekleed naar het sportpark te komen en thuis te douchen.
  • In de kleedkamer houden we 1,5 meter afstand, zowel bij het omkleden als bij het douchen.
  • Douchen en omkleden mag, voor de elftallen stellen we waar mogelijk voor 1 team 2 kleedkamers ter beschikking. Dat zal echter lang niet altijd mogelijk zijn. Kom daarom op tijd, dan kan er indien er geen 2 kleedkamers per team beschikbaar zijn in groepjes worden omgekleed en of gedoucht.
  • Bij vervoer naar uitwedstrijden draagt iedereen een mondkapje. We gaan ervan uit dat iedereen hier zijn verantwoordelijkheid in neemt.
  • Begeleiding/trainers en reserves: houd ook langs de lijn 1,5 meter afstand. Neem niet allemaal plaats in de dug-out indien dit niet mogelijk is op 1,5 meter.

En Heel belangrijk: gebruik het gezonde verstand!!

 

 

 

MAATREGELEN bij besmetting

Wanneer er corona wordt geconstateerd bij één van de spelende leden van SDO 39 dan gaat het volgende protocol in werking;

1. De speler licht zijn trainer en begeleiding in (trainer/begeleider communiceert dit met het bestuur van SDO 39);
2. Afhankelijk van het moment van oplopen van corona, wordt nagegaan of de overige spelers met hem/haar in contact zijn geweest;
3. Is dit het geval zal iedereen die in contact is geweest met betrokkenen in quarantaine moeten en contact moeten opnemen met de GGD;
4. Op dat moment besluit het bestuur of een volledig team tijdelijk wordt stilgelegd; Dat zal altijd in overleg met de KNVB gebeuren.
5. Verder volgen we in dergelijke gevallen de aanwijzingen van de GGD.

 

Veel voetbalplezier namens SDO’39