SDO’39 wint met 4-2 derby tegen Hulsel

maandag 9 maart 2020

Een ruime overwinning in de uitwedstrijd op 27 oktober j.l. is geen garantie op een herhaling en dat moge blijken uit de wedstrijd, die SDO’39 afgelopen zondagmiddag speelde in de derby tegen buurdorp Hulsel. Leek het overwicht van de thuisploeg in de eerste helft veelbelovend, de tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien. Een aanvallende wissel bij Hulsel zorgde ervoor, dat de Mierdenaren tot het uiterste moesten gaan om de drie punten in het lange rijtje van overwinningen bij te kunnen schrijven en het toch nog een spannend duel opleverde.

Na enkele kleine mogelijkheden in de eerste minuten van het duel, kwam SDO’39 in de 8e min op voorsprong door een overtuigende treffer van Niels Heesakkers. Uit een corner van Martijn Hellegers kopte in eerste instantie Geert Coolen de bal tegen de lat, waarop Niels Heesakkers de bal snoeihard en onhoudbaar voor doelman Eric Corstens in de touwen joeg, 1-0. Vier minuten later een treffer van Michel Jansen, doch wegens buitenspel afgekeurd. Het enige echte gevaar dat Hulsel wist te creëren in de eerste helft was in de 42e min een kopbal van Joris van der Heijden, dit bleek een eenvoudige prooi te zijn voor doelman Menno Sanders. Drie minuten later wel een treffer voor de Mierdenaren, wanneer uit een prima pass van aanvoerder Simon Kruijssen de bal in bezit van Niels Heesakkers kwam en deze zijn tweede van de middag wist te scoren, ruststand zodoende 2-0.

In de tweede helft wist Hulsel met de inbreng van Stef Roymans aanvallend beter voor de dag te komen en werd het spel van SDO’39 er niet bepaald beter op. De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. In de 47e min een vrije trap, maar Stein van Rooij schoot de bal over de lat. Een schot in de 60e min van Rob Jansen, doelman Sanders had er weinig moeite mee. In de 65 minuut volgt, uit een schot van Niels Heesakkers, de 3-0, wanneer met enige moeite  Michel Jansen uiteindelijk het beslissende tikje tegen de bal gaf. Dan denk je dat de wedstrijd zo goed als gespeeld is, niets is minder waar. Een assist van Stef Roymans in de 73e min gaf Stein van Rooij de mogelijkheid om eenvoudig de 3-1 binnen te schieten, die mogelijkheid liet de Hulselaanvoerder niet onbenut. SDO’39 had in dit deel van de wedstrijd geen afdoende antwoord op het aanvallend spel en dat zorgde ervoor dat Hulsel in de 76e min ook de aansluittreffer mocht maken. Een niet goed weggewerkte bal door doelman Sanders werd opnieuw richting het SDO-doel geschoten en door Stef Roymans slim achterwaarts in de touwen getikt, 3-2. In de 80e min een snelle actie over de as van het veld door Niels Heesakkers, die met het Hulseldoel voor ogen onderuitgehaald werd door Tom Schellekens, die daarop door een aardig leidende scheidsrechter Pluijm de gele kaart werd gepresenteerd en even later het veld moest ruimen wegens een bij de overtreding opgelopen blessure. Hierdoor kwam Hulsel met tien man te staan. In de extra speeltijd kon SDO’39 nog eenmaal scoren. Uit een verre inworp van Christiaan Paridaans wist Thijs Spieringhs met een fraai schot de bal in het net te schieten, waarmee de eindstand op 4-2 werd bepaald. Volgende week zal blijken of het team van Tom Van Der Steen, die tot nu toe een prima eerste seizoen als trainer bij de oranjezwarten doormaakt, de ongeslagen status in de tweede periode kan verzilveren. In en tegen Waalre zal het moeten gebeuren.