SDO’39 op goede koers tweede periode

maandag 2 maart 2020

SDO’39 bindt ook De Raven aan zegekar na 5-0 overwinning

SDO’39 zit duidelijk in een flow, na een aardige overwinning op Steensel is ook De Raven niet in staat gebleken de opmars van de Mierdenaren te stuiten. Een verdiende 5-0 overwinning met goed voetbal en prima doelpunten zorgde voor tevreden gezichten, zowel bij trainer Tom Van Der Steen en zijn team, als bij de supporters.

Al binnen de eerste acht minuten had de thuisploeg twee kansen om de leiding te nemen, zowel Niels Heesakkers (3e) als Martijn Hellegers (7e) vonden Melvin Rombouts op hun weg naar een treffer. Een eerste goede poging voor De Raven was voor Huib Borrenbergs, zijn schot ging voorlangs. Voor SDO’39 misten o.a. Michel Jansen (18e), zijn schot ging voorlangs en Thijs Spieringhs (28e) zijn schot werd een prooi voor doelman Rombouts, voor De Raven kreeg Sam Borrenbergs (24e) uit een pass van Tom Simon een mogelijkheid, zijn kopbal miste de juiste richting en een schot van Niels Peeters (31e) ging net over de lat. Drie minuten later leverde een kansrijke aanval van SDO’39 een hoekschop op, welke genomen werd door Martijn Hellegers. Het was Frans Berger die uit deze corner met een rake kopbal (34e) de stand op 1-0 wist te brengen. Tot aan de rust nog kansen voor beide teams, een schot van Tom Simon (37e) leverde bijna de gelijkmaker op en voor de Mierdenaren nog een goede kans, wanneer na een goede actie over links Niels Heesakkers de bal op Michel Jansen passte, zijn schot ging net naast het doel. Geel was er in de eerste helft voor Stef Wuijts. Ruststand 1-0.

Meteen na de aftrap voor het tweede bedrijf kreeg Michel Jansen (46e) de mogelijkheid op 2-0, hij ging alleen op keeper Rombouts af, deze verkleinde de hoek en redde de bal met een correcte sliding. Na een gemiste kans door Tom Simon voor De Raven, viel uit een snelle tegenaanval de 2-0, een schot van Thijs Spieringhs werd door De Raven verdediger Stef Wuijts (49e) in eigen doel gewerkt. In de 54e min trok scheidsrechter Bennacer een gele kaart voor Frans Berger. SDO’39 had in het laatste half uur van de tweede helft steeds minder te vrezen van De Raven. Het team stond goed en het leverde dan ook diverse mogelijkheden op. In de 62e min ging Niels Heesakkers met de bal op snelheid de zestien van De Raven in, tot een schot kwam hij niet meer, daar er goed verdedigd werd. Gewisseld werd er hierna (65e) bij SDO’39, Frans Berger maakte plaats voor Tuur Willems. Twee minuten later weer een kans voor Michel Jansen, hij kreeg de bal niet onder controle om uit te halen. Er was weer een standaardsituatie nodig om iets aan de score te doen. Uit een hoekschop (71e) scoorde Mike Gevers met een prima kopbal de 3-0. Tot aan het einde van de wedstrijd bleef de thuisploeg de betere ploeg, wel moest het scherp blijven, maar de goed spelende Coolen, Swanen en Paridaans zorgden voor een betrouwbare verdediging. Uit een goedlopende aanval de 4-0, beginnend bij Martijn Hellegers, die de bal bij de zijlijn wist binnen te houden, speelde de bal op Niels Heesakkers, zijn prima voorzet werd uiteindelijk binnengekopt (86e) door Michel Jansen, die eerder in de wedstrijd de nodige kansen miste. De gifbeker was nog niet leeg voor De Raven en het was weer Michel Jansen (89e), die een vrije trap van Martijn Hellegers in de touwen kopte, de eindstand hiermee bepalend op 5-0. Al met al een verdiende overwinning voor het vaandelteam van SDO’39.