Het gras bij voetbalclub SDO’39 wordt nog groener door het installeren van 70 zonnepanelen

dinsdag 28 januari 2020


SDO’39 laat begin 2020 70 zonnepanelen installeren op het clubgebouw en de kleedkamers. De Lage Mierdse voetbalclub is hiermee volledig voorzien in de elektriciteitsbehoefte. De zonnepanelen worden gelegd door het Tilburgse bedrijf Aarde.nl.

 

Het bestuur van SDO’39 heeft het onderzoek gestart voor deze duurzame investering. 70 zonnepanelen op het dak is genoeg om het huidige verbruik van de voetbalclub te voorzien. De zonnepanelen die worden gelegd zijn van het Amerikaanse merk SunPower. Een merk wat 25 jaar volledige garantie geeft op zowel product als service. Verschillende wereldwijde grote organisaties zoals Apple, Toyota maar ook de NASA werken samen met SunPower.

De voetbalclub maakt gebruik van de BOSA regeling (stimulering bouw en onderhoud van sportaccommodaties). Deze regeling subsidieert 20% van de kosten van de maatregel. Wanneer het om een energiebesparende maatregel gaat kan een aanvullende subsidie worden verstrekt van 10%. Hierdoor komt de hele subsidieregeling uit op 30%.

SDO’39 en het Tilburgse bedrijf Aarde.nl hebben ook een sponsorcontract getekend. Hiermee is Aarde.nl verbonden als sponsor aan de Lage Mierdse voetbalclub.