SDO’39 wint met 6-2 van WODAN

maandag 27 januari 2020

Na een toch wel wat teleurstellend resultaat in de vorige wedstrijd tegen HMVV, kon de ploeg van Tom Van Der Steen voor eigen publiek weer eens een goede wedstrijd laten zien met een ruime overwinning. In een aantrekkelijke en sportieve wedstrijd tegen WODAN kwam SDO’39 al vroeg op voorsprong door een treffer van Michel Jansen, die later in de wedstrijd nog twee keer het net vond. Pas halverwege de tweede helft kon het redelijk goed spelend WODAN nog wat terugdoen.

De bezoekers openden sterk en hadden al in de 2e min op een voorsprong kunnen komen door het schot van Wodan aanvoerder Mohamed el Moussaoui, Frank Swanen en Frans Berger voorkwamen een achterstand. Ook de thuisploeg kreeg een goede kans in de 9e minuut, maar de goede voorzet van Niels Heesakkers werd net gemist door Michel Jansen. Geel was er in de 9e min voor Thijs Spieringhs wegens een overtreding en commentaar op de overigens goed leidende scheidsrechter. In de 14e min was het wel raak, wanneer de bal uit een vrije trap van Spieringhs tussen een aantal spelers doorschoot en voor de voeten van Michel Jansen belandde, hij had weinig moeite om de 1-0 binnen te schieten. In de 24e min weer een vrije trap van Spieringhs, ditmaal gaat de bal onder de WODAN-doelman door en kan de 2-0 genoteerd worden. Een prachtige snelle aanval over rechts in de 28e min leidde naar de 3-0. Na een prima combinatie via Martijn Hellegers en Thijs Spieringhs kwam de bal bij Michel Jansen terecht en hij maakte zijn tweede van de middag. De gevaarlijkste man bij WODAN bleef aanvoerder Mohamed el Moussaoui. Hij had ook in de 36e min een goede mogelijkheid om de tegentreffer te scoren, maar zijn schot ging maar net naast.

Na de pauze kwam WODAN weer beter uit de kleedkamer. Zo moest doelman Menno Sanders met een knappe reflex de bal net voor de goal wegtikken. In de 54e min was het weer juichen voor de oranjezwarten. Frans Berger scoorde uit een door hem zelfgenomen voorzet. De bal belandde onhoudbaar voor de WODAN-doelman in de verre bovenhoek. Twee minuten later viel de 5-0. Niels Heesakkers soleerde met de bal over rechts de zestien in en tikte de bal beheerst langs de doelman de touwen in. Opgeven deed WODAN allerminst, het bleef aardig voetballen en probeerde met vereende krachten nog wat terug te doen. Uit twee goede aanvallen vielen dan ook twee goals. Een schot in de 65e min van Mohamed el Moussaoui ging via SDO-verdediger Geert Coolen in het net, 5-1,  en Omar Ali nam in de 74e min de 5-2 voor zijn rekening met een rake kopbal. Het slotakkoord was weer voor SDO’39, wanneer in de 79e min uit een snelle counter Niels Heesakkers de bal op Michel Jansen teruglegde, die de 6-2 binnenschoot en daarmee zijn hattrick te pakken had.