SDO’39 in tweede helft naar 5-2 overwinning

maandag 9 december 2019

Het was alsof SDO’39 de tegenwind in de eerste helft letterlijk en figuurlijk niet de baas kon. Het zag er niet naar uit dat het iets in te brengen had. Het had wel het meeste balbezit, maar het was De Weebosch, dat al voor de rust op een 0-2 voorsprong kwam. De ploeg van Wim Houben leek op rozen te zitten. Pas in de tweede helft kregen de oranje-zwarten de wind mee en kon de achterstand worden weggewerkt.

In de 7e min kwam De Weebosch al op een 0-1 voorsprong. Een snelle aanval over links, vanwaar Wilco Jansen de bal met een prima pass op de op rechts opkomende Ramon van Meurs speelde en deze de bal onhoudbaar achter SDO-doelman Menno Sanders in het net schoot. SDO’39 bleef mogelijkheden zoeken, maar het ontbrak de Mierdenaren aan wilskracht en overtuiging. Spaarzame kansen waren op één hand te tellen. Een kopbal in de 10e min van Frans Berger belandde in het zijnet. Ook Mike Gevers en Niels Heesakkers konden in de 35e en 37e minuut hun kansjes niet verzilveren, mede door goed keeperswerk van Jorg van Meurs. Vijf minuten voor de rust was het Wilco Jansen die uit een hoge voorzet van Ramon van Meurs, toch nog de 0-2 binnenkopte. Kort voor rust kreeg Niels Hendriks nog een mogelijkheid om zijn team op 0-3 te zetten, helaas leverde dit slechts een corner op, zonder resultaat.

Na de pauze kantelde de wedstrijd en wist De Weebosch nauwelijks nog over de middellijn te komen om gevaar te stichten. SDO’39 kreeg genoeg mogelijkheden. Binnen twee minuten kwam de thuisploeg dan ook op gelijke hoogte. Uit een corner van Thijs Spieringhs scoorde voor SDO’39 Frans Berger in de 56e min de 1-2, een corner van Martijn Hellegers stelde Niels Heesakkers in staat om in de 58e min de 2-2 binnen te koppen. Vanaf dat moment ging ook de twaalfde man achter het team van Tom van der Steen staan. Gewisseld werd er door De Weebosch in de 63 min en kwam daar Boris Jansen in het veld voor Ruud Jansen. Ook bij SDO’39 werd er gewisseld en kwam in de 69e min Michel Jansen in de ploeg voor Martijn Hellegers. In de 74e min een doelpunt van Mike Gevers, echter stond hij in buitenspelpositie. In de 78e min kreeg Frans Berger een mogelijkheid om zijn tweede van de middag te scoren, het leverde een corner op. Niels Heesakkers nam deze hoekschop in de 79e min en deze werd binnen geschoten door Geert Coolen, 3-2. De Weebosch scoorde in de 84e min, maar ook hier was er sprake van buitenspel. Na een overtreding in de zestien van De Weebosch in de 89e min op Niels Heesakkers ging de bal op de stip en schoot Mike Gevers de bal in de touwen, 4-2. Het slotakkoord kwam in de extra speeltijd, wanneer een pass van Niels Heesakkers door Michel Jansen prima werd binnengekopt en zo kon de 5-2 eindstand op het scorebord worden genoteerd.

Komende zondag speelt SDO’39 de derby tegen HMVV in Hooge Mierde.