SDO’39 wint in mat duel met 4-0 van Waalre

maandag 25 november 2019

De overwinning voor het team van Tom van der Steen is dan wel terecht, maar had beter verkregen kunnen worden met het spel van een week eerder. Toen speelde SDO’39 zijn beste wedstrijd tot nu toe in deze competitie, maar hield er slechts een punt aan over.

Waalre nam in de beginfase van de eerste helft het initiatief, maar kwam door een ongelukkig eigen doelpunt in de 7e min op een 1-0 achterstand. Uit een voorzet van Niels Heesakkers ging de bal via Waalre-verdediger Johan van den Reek in het eigen doel. Toch combineerde het team van Henri Houben vrij aardig in het eerste half uur en in de 9e min was daar bijna de gelijkmaker. Een vrije trap van Joey Gang ging er helaas door toedoen van de twee goalpalen niet in. Beide ploegen kregen kansen, de beste waren voor SDO’39. Door balverlies in de Waalre-verdediging onderschepte Thijs Spieringhs de bal en door de Waalre-doelman te omspelen zette hij zijn ploeg in de 34e min op een 2-0 voorsprong. Na een gemiste kans voor Niels Heesakkers in een één-op-één situatie met doelman Bastiaan Bremer, kon Frans Berger de bal wel over voornoemde doelman in het net schieten en de stand op 3-0 brengen.

Kort na de rust kon SDO’39 de voorsprong vergroten. In de 47e min een hoekschop door Martijn Hellegers, de bal komt hoog bij de tweede paal, waar Geert Coolen de bal naar Frans Berger kopte, maar zijn kopbal ging net naast het Waalre-doel. Waalre probeerde wel kansjes te creëren, veel verder dan enkele hoekschoppen en een enkele vrije trap kwam het niet. Na alweer een gemiste kans door Heesakkers in de 61e min kwam de 4-0 toch op het scorebord te staan door een fraaie soloactie in de 64e min van Mike Gevers. Hij soleerde vanaf het middenveld door de verdediging van Waalre en rondde zijn actie af door de bal in de verre hoek om doelman Bremer heen in het net te schieten. Voor de bezoekers kreeg Zico van Donk in de 75e min nog een goede kans om voor zijn team te scoren, zijn schot ging net voorlangs. Ook Kees Uijthoven kon met een te zachte kopbal in de 86e min de vandaag goed keepende Menno Sanders niet in de problemen brengen.

Al met al een zakelijke overwinning voor SDO’39, welke deze goed kon gebruiken en met wat meer vertrouwen de volgende wedstrijd tegen Riethoven tegemoet kan zien. Waalre zal de blik naar beneden moeten richten, om te proberen uit de onderste regionen weg te blijven.