Overwinning glipt SDO’39 na één omhaal uit handen

maandag 18 november 2019

Een mooie en spannende wedstrijd met twee gezichten. Bij winst zou SDO’39 aansluiting met de middenmoot krijgen en mocht Steensel de drie punten pakken, dan zou het in punten op gelijke hoogte komen met Dommelen en Vessem.

Steensel was de betere ploeg in de eerste helft, opende sterk en met snel counteren stichtte het al in de eerste minuten het nodige gevaar. Na enkele gemiste kansen, onder andere een schot in de 10e minuut, wat maar net door de SDO-verdediging voor de lijn kon worden weggehaald, kwam Steensel in de 21e min op voorsprong. Uit een snelle aanval over links gaf Luuk van Hoof de voorzet waaruit Dorus van den Broek de 0-1 en verdiende voorsprong scoorde. Geel was er voor de rust nog voor Thijs Spieringhs wegens een overtreding op Luuk Van Hoof.

Na de rust nam SDO’39 het initiatief volledig over en uit een corner van Thijs Spieringhs kopte Frank Swanen in de 52e min de gelijkmaker binnen, 1-1. Hierna waren er vooral kansen voor SDO’39, zowel Mike Gevers, Frans Berger als Thijs Spieringhs misten het doel. Geel was er in deze fase ook voor Mike Gevers vanwege een overtreding. Steensel had geen antwoord meer op het sterke spel van de thuisploeg en moest toezien, dat door een voorzet van Thijs Spieringhs, de bal door Niels Heesakkers in de 80e min in de touwen gewerkt werd, wat gezien het spel in de tweede helft dan ook een terechte 2-1 voorsprong opleverde voor de Mierdenaren. Tegen alle verwachtingen in en ontreddering van alles en iedereen bij SDO’39, viel in de 93e minuut toch nog de gelijkmaker. Na een gemiste kans door Joep van Hoof om met een kopbal nog een punt te pakken, was het Robin Lepelaars, die met een knappe omhaal de trekker overhaalde en zijn ploeg op een 2-2 gelijkspel bracht.

Dat dit gelijkspel voor de thuisploeg als een verlies voelde en voor Steensel als overwinning gevierd werd moge duidelijk zijn. Terecht was de uitslag in ieder geval wel.