SDO’39 pakt nipte overwinning op ZSC

maandag 4 november 2019

Door een 2-1 overwinning op ZSC heeft het team van Tom van der Steen weer zicht op aansluiting met de middenmoot in de vierde klasse G. Twee treffers bleken voldoende om de drie punten in eigen huis te houden.

Nadat Siep Smolders, als zijnde pupil van de week, de bal na een mooie solo langs ZSC-doelman Thijs Houbraken in het net schoot, was het de beurt aan het vaandelteam van SDO’39 om deze grijze middag toch nog een beetje meer kleur en glans te geven. Eenvoudig was het zeker niet.

De eerste helft liet wel strijd zien, maar beide ploegen creëerden weinig grote kansen. Mede door het natte veld had de thuisploeg moeite om de bal goed in de ploeg te houden. ZSC had daar wat minder moeite mee, maar bleef aanvallend alleen tot aan de zestien gevaarlijk. In de 7e min mocht Martijn Dijkstra voor SDO’39 een vrije trap nemen, na een overtreding op Niels Heesakkers net buiten de zestien van ZSC, het prima schot werd tot corner verwerkt. Voor ZSC was het Olav Kuijlaars, die in de 28e min zijn schot net naast zag gaan en kort voor rust miste Juul Huijbers een kans om de bal binnen te schuiven. Ruststand 0-0.

In de tweede helft werd SDO’39 langzaam sterker. In de 51e min een pass van Mike Gevers op Niels Heesakkers, zijn schot werd gestopt door de pas 17-jarige ZSC-doelman Thijs Houbraken. Vier minuten later een schot van Olav Kuijlaars, de bal werd een makkelijke prooi voor doelman Menno Sanders. Na een maar net gemiste kans door Mike Gevers in de 59e min, was het wel raak in de 61e minuut. Uit een corner genomen door Martijn Hellegers scoorde Thijs Spieringhs met een kopbal de 1-0. Uit een inworp was het uiteindelijk Geert Coolen, die in de 69e min de 2-0 binnenschoot. ZSC bleef echter proberen met snelle uitbraken gevaar te stichten en in de 73e min viel dan ook de 2-1 door een prima treffer van Olav Kuijlaars. Meteen na de treffer voor de bezoekers kreeg aanvoerder Juul Huijbers geel, even later gevolgd door Coen Neutkens en geel voor SDO-speler Simon Kruijssen, alle drie wegens commentaar. Ook Frans Berger ontkwam niet aan geel. Een gevaarlijke vrije trap in de 79e min genomen door Olav Kuijlaars kon maar net over de lat getikt worden door een knappe actie van doelman Sanders. Invaller Joppe Smolders kreeg twee minuten later voor ZSC oog-in-oog met de SDO-doelman zijn kans om te scoren, maar faalde hierin. Niels Heesakkers en Michel Jansen konden voor de thuisploeg  de score een draaglijker aanzien geven. Laatst genoemde had de bal voor het inschieten, maar ZSC-verdediger Cas van Maasakkers haalde de bal voor de doellijn weg. Helaas raakte hij bij zijn sliding ernstig geblesseerd. Gevreesd werd voor een enkelbreuk. Het restant van de wedstrijd leverde geen doelpunten meer op. Zodoende kon na een zwakke eerste en betere tweede helft SDO’39 opgelucht ademhalen en de weg omhoog in de stand een mooi vervolg geven.