BART KAPTEIJNS NIEUWE VOORZITTER S.D.O. ’39

donderdag 24 oktober 2019


Tijdens de ledenvergadering, enkele weken geleden, werd Bart Kapteijns als de nieuwe voorzitter van SDO’39 gekozen. Hij is daarmee de opvolger van Karin Oostelbos, die vier jaar voorzitter is geweest, waarvoor hartelijk dank! Bart woont sinds 2003 in Lage Mierde, is getrouwd met Corine en heeft vier dochters en een zoon, die allemaal nog studeren. Hij voelt zich voort “ne Mierdse” en zegt dat Mierd zijn thuis is. Hij heeft gevoetbald en aan atletiek gedaan. Momenteel is hij projectleider en docent bij AVANS Hogeschool in Breda. (voor uitgebreidere toelichting op Barts verleden: zie interview met hem op de site “nieuws” van 22 sept. 2015).

Waarom voorzitter?

Ik ben voor de vakantie benaderd door Klaas Vos. Hij ziet me regelmatig op het veld, omdat ik clubscheidsrechter bij zowel de jeugd als senioren ben. Ik heb er eerst thuis met Corine over gesproken en zij had wel door dat ik het leuk vond. Corine zit ook in een bestuur en wel van ONA. Ook draag ik de club een warm hart toe en heb ik ervaring in het besturen van een vereniging of instantie. Dit is m’n vierde voorzittersfunctie. Ik ben in Lage Mierde voorzitter geweest van turnvereniging Variant en van de Dorpsraad. Ik denk dat ik ’t wel kan, al moet dat straks natuurlijk nog blijken.

Heb je al doelstellingen?

Samen met het bestuur wil ik de club sterk houden. SDO moet zelfstandig kunnen blijven bestaan, maar een goede samenwerking met HMVV en Hulsel is ook belangrijk. Met de jeugd gebeurt dat al. Ik blijf het jammer vinden dat de samenwerking op het gebied van het damesvoetbal, enkele jaren geleden, met de drie andere clubs uit onze gemeente niet gelukt is. Heel belangrijk is ook dat er meer bestuursleden komen. Die zijn er nu echt te weinig. We zijn vooral aan het zoeken naar een secretaris. Leden van werkgroepen in onze vereniging zijn er al veel; daar zit het probleem niet, maar bestuursleden…Dus wie wil, wordt met open armen ontvangen. Ik ben niet de voorzitter die ineens met grote plannen komt. Plannen moeten ook vanuit de club/leden zelf komen. Bestuur moet ervoor zorgen dat de leden hun hobby met plezier kunnen uitoefenen, nu en ook nog op de lange termijn. Bestuur is dienend!

Veranderingen op ’t oog?

Niet per se iets. We moeten de goede dingen blijven doen en de mindere punten verbeteren. Ik kan nu nog niet direct zeggen welke dat zijn, uitgezonderd het aantal bestuursleden. Je kunt altijd met mij komen praten, mocht je interesse hebben. Er zitten geen verplichtingen aan vast.