wedstrijdverslag SDO'39 - Acht uitslag 1-1

maandag 21 oktober 2019

Koploper lijdt eerste puntverlies

SDO en ACHT houden elkaar in evenwicht.

Acht kwam als koploper naar Lage Mierde, omdat men alle wedstrijden tot nu toe gewonnen had. De bezoekers kwamen wel op voorsprong, maar een benutte penalty en sterk verdedigend werk bij SDO had een pintendeling tot gevolg.

Na drie minuten kreeg Acht de eerste kans, maar doelman Sanders hield met een geweldige redding zijn doel schoon. De eerste goede aanval van SDO zorgde ervoor dat Niels Heesakkers vrij voor het doel van de bezoekers kwam, maar zijn schot vond de doelman van Acht op zijn weg. Na 10 minuten gleed de laatste man van SDO, Geert Coolen uit, wat ervoor zorgde dat Roy Roestenburg  vrij op het SDO doel af kon gaan en zijn harde pegel was voor Sanders onhoudbaar, 0-1.   Halverwege de eerste helft werd in de zestien een overtreding op Niels Heesakkers gemaakt en de terecht toegekende strafschop werd door Martijn Hellegers keurig binnen geschoten 1-1. Acht bleef in het vervolg de iets sterkere partij en het was dat Geert Coolen zich in de baan van een schot wierp, anders was Acht met een voorsprong gaan rusten.

Na de rust bleef Acht de bovenliggende partij, maar echte kansen wist men niet te creëren. SDO verdedigde geweldig. De beste kansen waren voor SDO. Abdalla Addurahman scoorde, maar dat gebeurde uit buitenspelpositie. Tien minuten voor tijd kreeg Niels Heesakkers de grootste kans in de tweede helft, maar vrij voor doel schoot hij aan de voor SDO verkeerde kant van de paal. Daarom bleef de 1-1 als eindstand op het bord staan en daar kon SDO wel mee leven. Volgende week de derby tegen Hulsel.