SDO'39 - Vessem uitslag 0-1

maandag 23 september 2019

Aanval thuisploeg probleem

SDO’39 laat in tweede helft met 0-1 onderuit tegen Vessem

Fay Huijbregts mocht als pupil van de week als eerste de bal laten rollen en met een keurige solo gaf zij de hele defensie van Vessem het nakijken en schoot de bal beheerst in het net. Zo makkelijk zou SDO’39 de eerste wedstrijd in dit nieuwe seizoen, onder toeziend oog van de nieuwe trainer/coach Tom Van Den Steen het niet krijgen tegen een gehavend, maar redelijk goed spelend Vessem.

De eerste helft ging nog redelijk gelijk op. Al in de 2e min had SDO’39 aan de leiding kunnen komen, maar zowel Michel Jansen als Frans Berger miste het doel. Ook Thomas Maas kreeg in de 4e min minuut een goede mogelijkheid om voor Vessem de score te openen, ook deze kans ging in rook op. In het vervolg van de eerste helft creëerden beide teams kansen, Michel Jansen ziet zijn schot gepakt door Vessem doelman Marijn van Rooij en voor de bezoekers kreeg Thomas Maas een kans, zijn kopbal ging over. In de 20e min een hoekschop voor SDO’39, Geert Coolen kopte de bal net te hoog en zag de bal via de lat over gaan. Een vreemde actie in de aanval van SDO’39 in de 21e min. Thijs Spieringhs ging op snelheid met de bal richting het doel van Vessem, maar zijn actie werd ernstig verstoord door spits Michel Jansen, die zodoende een mogelijk goede scoringskans van Spieringhs tot staan bracht. Een kwartier voor rust werd Vessem wel wat sterker en kwam SDO’39 behoorlijk onder druk, maar goed keeperswerk van Menno Sanders voorkwam in die fase een achterstand. Een schot uit een corner voor Vessem in de 31e min belandde op de paal. Een corner in de 37e min genomen door Roel Sterken, werd door Geert Coolen opnieuw tot corner verwerkt. De doelpoging hieruit voortkomend leverde niets op. Uit een voorzet van de opkomende Tuur Willems in de 41e min kreeg SDO’39 nog een kansje om nog voor de rust met een voorsprong de kleedkamers in te gaan, de kopbal van Michel Jansen miste kracht en de juiste richting. Kort hierna viel Willems uit met, naar het liet aanzien een hamstring blessure.

Na de pauze kwam Vessem sterker uit de kleedkamer en zette wederom de SDO-verdediging weer flink aan het werk. Vooral Jop de Laat en Frans van Diessen kregen in de 52e min een paar goede kansen, maar Menno Sanders keerde het schot van de Laat en de poging van Van Diessen ging voorlangs. Voor SDO’39 kwam pas in de 72e min het eerste schot op doel. Een schot van Jeroen Kruijssen was voor doelman Marijn van Rooij geen probleem. Een prachtig afstandsschot van Abdalla Addurahman in de 78e min ging via de handen van doelman Van Rooij en de paal over de achterlijn. Het venijn zat voor SDO’39 in de staart. Een overtreding in de 86e minuut net buiten de zestien van de oranjezwarten werd door een goed leidende scheidsrechter bestraft met een vrije trap. Roel Sterken nam plaats achter de bal en krulde deze met een grote precisie in de verre bovenhoek, onhoudbaar voor doelman Sanders van SDO’39.

Waar iedereen met een gelijkspel genoegen zou kunnen nemen, was het dus Vessem, dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Gezien het betere combinatiespel van het team van Waldo van den Besselaar, misschien niet geheel onterecht.