SDO’39 met 1-5 hard onderuit tegen Hoogeloon

maandag 29 april 2019

Dieptepunt in een zwaar programma

Een mooi doelpunt van pupil Sep van Hoof, spelend in de JO8-1, kon deze keer voor SDO’39 niet als inspiratie dienen voor de wedstrijd tegen de koploper in de vierde klasse-f Hoogeloon. Ondanks dat de ploeg van trainer Niels Gevers nog wel aan de leiding kwam, was het wat het voetbalspel betreft rap gedaan. Het werd een genadeloze afstraffing.

Al vanaf de eerste minuut veel druk op het SDO-doel, wat ook meteen een kans opleverde voor Sjoerd de Laat, zijn schot wordt voor de benedenhoek weggetikt door doelman Menno Sanders. Tom de Laat schiet de bal twee minuten later net naast en in de 6e min een vrije trap van Yannick Sol, waarbij de bal via de lat in de handen van doelman Menno Sanders komt. Een minuutje later een vrije trap voor SDO’39 die genomen wordt door Thijs Spieringhs, de bal gaat aan iedereen voorbij, ook aan doelman Twan Peters, en geheel onverwacht de 1-0 voorsprong voor SDO’39. Lang viel er niet te genieten van deze voorsprong, na een gemiste kans van Hans van der Heijden, valt in de 14e min de gelijkmaker uit een vrije trap van Yannick Sol, die de bal buiten bereik van de SDO-verdediging in de bovenhoek krult. Na nog wat gemiste kansen door de Hoogeloon spitsen, kan er met een 1-1 stand worden gerust.

Na de pauze brak het kwartiertje van Hans van der Heijden aan die zowel in de 49e als de 59e minuut het net wist te vinden. De 1-2 uit een corner en de 1-3 uit een goed opgezette aanval. Er werd hierna druk gewisseld bij SDO’39, Martijn Dijkstra en Niels Heesakkers kwamen in het veld voor respectievelijk Stijn Hellegers en Tuur Willems, maar ook zij konden het tij niet keren. In de 70e min weer een treffer voor Hoogeloon, ditmaal krijgt Niels Luyten alle tijd om de bal in de verre bovenhoek te krullen, 1-4. En vier minuten later zorgde Hans van der Heijden met zijn derde treffer van de middag voor de eindstand, 1-5. In de 83e en 87e min nog twee noemenswaardige mogelijkheden voor SDO’39, maar zowel jeugdspeler Gijs Huijbregts als Frans Berger kregen het evenmin voor elkaar om de pijn nog iets te verzachten.

Al met al een dik verdiende overwinning voor de ploeg van Nik Bierens, die nog maar een kleine stap verwijderd is van promotie met een goed voetballend elftal. SDO’39 kan in de komende wedstrijden, om te beginnen a.s. donderdag tegen De Raven, nog wat aan het puntentotaal werken, met toch nog kans op de 3e periode.