SDO’39 pakt een punt op Vessem - uitslag 1-1

vrijdag 26 april 2019

Pas in tweede helft echte wedstrijd

De inhaalwedstrijd tussen SDO’39 en Vessem leverde voor de rust al de eindstand op. Voor SDO’39 kan winst betekenen, dat het zich zo goed als veilig speelt en aansluiting met de subtop kan verkrijgen. Vessem heeft een ander belang, namelijk via de 2e periodetitel de nacompetitie te bereiken.

Nadat Frans Berger in de 3e min zijn schot gepakt zag worden door Vessem-doelman Marijn van  Rooy, viel er een doelpunt in de zevende minuut aan de andere kant van het veld. Jop de Laat bracht geheel vrijstaand Vessem aan de leiding uit een prima voorzet van Frans van Diessen. De druk op het SDO-doel bleef groot in het eerste kwart van de wedstrijd en de thuisploeg speelde angstig en teruggetrokken en kwam amper aan goed voetbal toe, doordat Vessem gecontroleerd verdedigde en in de opbouw goed en snel combineerde. In de 15e min een afstandsschot van Louis van Diessen, de bal gaat echter voorlangs. In de 20e min een wissel bij SDO’39, Martijn Hellegers verlaat licht geblesseerd het veld en routinier Ad van Gestel neemt zijn plaats in. Langzaam maar zeker komt het team van een druk coachende Niels Gevers hierna beter in de wedstrijd, echter nog geen grote uitgespeelde kansen. In de 29e min een corner voor SDO’39 van Ad van Gestel, de bal wordt door van Rooy weg gebokst. Een redelijke kans kreeg Mike Gevers in de 36e min, hij verzuimde de bal in het doel te werken. Zes minuten later een nieuwe kans en dit keer wist hij het net wel te vinden. Nadat Merijn van Ham in de 41e min zijn schot hard over het SDO-doel ziet gaan, weet Gevers een minuutje later uit een voorzet van Frans Berger de bal over Vessem doelman van Rooy te stiften en met deze gelijkmaker de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Ruststand 1-1.

In de tweede helft was het meer een gelijk opgaande strijd. Vanaf het begin stond SDO’39 veel beter, het spel zag er beter uit en creëerde het team meerdere kansen, terwijl dat bij Vessem minder vanzelfsprekend werd, dan wat we van hen in de eerste helft zagen. Toch was ook nu de eerste kans voor Vessem, wanneer in de 54e min Frans van Diessen een pegel loslaat op het SDO-doel. Menno Sanders staat goed en stompt de bal uit de zestien. Een vrije trap voor de oranjezwarten in de 64e min van Geert Coolen, de bal komt via Ad van Gestel voor de voeten van Stijn Hellegers, zijn schot is geen probleem voor doelman van Rooy. Twee minuten later een corner genomen door Thijs Spieringhs, weer komt de bal voor de voeten van Stijn Hellegers, die met een ferm schot bijna de thuisploeg aan de leiding brengt, het is echter Jop de Laat, die de bal knap van de lijn wegwerkt. Vessem zet in het laatste kwartier weer wat meer druk op de SDO verdediging en creëert weer wat grotere kansen om de drie punten nog te pakken. SDO-doelman Menno Sanders blinkt weer uit in die slotfase en weet in de 76e min het afstandsschot van Thomas Maas met een knappe redding tot corner te verwerken, hetzelfde doet hij in de 85e min na een prima schot van Roel Sterken, ook dan tikt hij de bal over de lat. Een goed leidende scheidsrechter Timmers floot kort hierna voor het einde van de wedstrijd. SDO’39 kon zeker gezien het spel in de tweede helft tevreden zijn met dit punt. Vessem zal zijn laatste wedstrijd om de tweede periodetitel moeten winnen en hopen op verlies van concurrent Waalre.