In gesprek met...Paul Pheninckx

zaterdag 13 april 2019

Opleiding, werk, gezin: Ik ben getrouwd met Petra Spooren en wij hebben twee dochters: Jikke ( 16) en Fenne ( 14). Zelf ben ik 44 jaar oud. Na de basisschool hier in Lage Mierde ging ik naar de Rietbeek MAVO in Reusel. Daarna volgde ik bij het Gezondheidsonderwijs in Eindhoven de opleiding tot Sociaal Pedagogisch Werker. Deze opleiding duurde drie jaar. Hierna ging ik ongeveer drie jaar werken bij de Donksbergen. Had het toen wel even met de zorg gehad en heb toen een paar jaar allerlei baantjes gedaan. In 2004 was er een project in Reusel: Oudereninitiatief. Dat hield in dat vijf kinderen in een huis woonden, met begeleiding. Ik ging daar toen werken. Wij werkten in dienst van Amarant. Dit heb ik tot 2008 gedaan en daarna ben ik bij Amarant in Tilburg gaan werken en dat doe ik nog steeds.

Voetballoopbaan: Altijd SDO. In de jeugd zijn we regelmatig kampioen geworden. In mijn team speelden o.a. Harold van Gerven, Ronnie de Jong, Otto Kerkhofs en Kees Verhoeven. ( Opvallend: bijna iedereen is uit Mierd verdwenen). Ik stond altijd voorin en maakte flink wat doelpunten. Bij de senioren speelde ik eerst enkele jaren in het tweede, daarna enkele jaren in het eerste (vooral als rechtsback) en daarna weer terug naar het tweede. Met het tweede elftal ben ik kampioen geworden en met het eerste zijn we een keer gepromoveerd. Eigenlijk heb ik zo’n beetje tussen het eerste en tweede elftal gehangen. SDO 1 was in die tijd erg sterk. Nu ben ik al jaren aan het afbouwen in de lagere elftallen. Dit jaar heb ik door het werk en blessures weinig gespeeld. Op deze manier werkt het niet! Ik hoop nog een paar wedstrijdjes mee te doen.

Sterke- en verbeterpunten: Ik heb een redelijke techniek en was best snel. In de loop der jaren is de conditie wel minder geworden. Ik had vroeger eigenlijk al weinig zin om te trainen; ook al omdat er spelers soms niet kwamen trainen, omdat ze er toch wel in stonden. Dat motiveerde niet echt. Verder was ik zeker niet hard.

SDO’39/SDO 5: Bij het vijfde is het gezellig. Niveau is net boven gemiddeld. Nogmaals; ik heb te weinig gespeeld. Bij SDO vind ik het positief dat we de goede weg in gaan met de samenvoeging van de jeugd met HMVV/Hulsel. Bij de meisjes komt daar Reusel Sport zelfs ook bij. Bij SDO is men gastvrij voor de tegenstanders; de koffie staat voor de leiders van de tegenpartij altijd klaar. Als ik dat vergelijk bij veel andere verenigingen als wij daar op bezoek gaan…
SDO is een gemoedelijke club waar de velden, kleedkamers  enz. er altijd pico bello uitzien. Zelf ben ik ook een aantal jaren jeugdtrainer – leider geweest. De lichting van Martijn Dijkstra enz. heb ik nog de eerste beginselen van het spelletje bijgebracht. Ik heb vaak de jeugdlotto mee nagekeken en ook nog de lijnen getrokken met zo’n oud machientje.

Voetbal: Ben PSV supporter; baal als ze verliezen. Kijk veel voetbal, vooral eredivisie op Fox. Heb daarbij het geluk dat onze twee dochters ook van voetbal houden en vaak meekijken. Praatprogramma’s als Voetbal Inside en Studio Voetbal worden door mij gekeken. Ik volg het allemaal wel.


Hobby’s: Voetballen en voetbal kijken. Ook ga ik graag op vakantie, bijvoorbeeld lekker naar Spanje. Wandelen doen we graag en dan een leuk terrasje bezoeken. En met vrienden borrelen sla ik niet af.

Lage Mierde: Daar wonen wij graag; het is er lekker rustig. Hier kunnen wij oud worden. Er wordt in Lage Mierde wel het een en ander georganiseerd, maar de animo om mee te doen en/of mee te helpen is niet altijd even groot. En als er dan iets georganiseerd is, komt er weinig volk op af. Dan zijn ze er niet!

Meisjesvoetbal: Drie jaar geleden zijn we begonnen met een meisjes zevental. Nu hebben we een meisjes onder 17 team met 13 speelsters. Het leeftijdsverschil binnen het team is (te) groot. Alle meisjes zijn gemotiveerd, ook al verliezen we regelmatig. Het is één team! Blij dat we volgend jaar met HMVV, Hulsel en Reusel Sport samen gaan. Ieder kan dan beter op haar eigen niveau spelen. Dat samengaan heeft m.i. veel voordelen.

Over 10 jaar: Wonen wij nog in Lage Mierde. Wie weet, ben ik dan wel aan het oppassen van mijn kleinkinderen. Ik ben nog steeds werkzaam bij Amarant, maar dat zou best wel eens op een andere plaats kunnen zijn. Dan is PSV in de laatste 10 jaar zes keer kampioen geweest ( ik mag het hopen, maar zelfs de stoutste dromen zijn ooit bedrog, vrees ik (H.H.) )

SDO 5 – Hapert 5:  2-2

Ik geef de pass aan……………………Mario van de Borne.