In gesprek met...TEUN VAN DE SANDE

donderdag 7 maart 2019

Opleiding, werk, gezin: Na de basisschool ging ik naar het Pius X College in Bladel. De eerste jaren zat ik op de gemengde leerweg, maar mede door mijn geweldige😊 inzet, ging ik terug naar de kader opleiding. Ik was erg goed in wiskunde, maar mijn Engels was heel zwak. Hierna naar het ROC in Tilburg. Ik volgde de opleiding timmeren niveau 2 en 3. Het was een opleiding waarbij ik vier dagen praktijk had en maar één dag naar school hoefde. De praktijkopleiding kreeg ik hier in Lage Mierde bij Jac Coolen. Ik heb een jaar de uitvoerdersopleiding gevolgd, maar toen het vak Engels erbij kwam, ben ik afgehaakt. Bij Jac Coolen ben ik na mijn opleiding nog ongeveer vier jaar blijven werken om het vak nog beter te leren en het leek mij ook goed om op een ander te werken in plaats van thuis in de zaak. In 2013 ben ik wel thuis gaan werken; vooral timmeren op d’n bouw. Met m’n twee broers, Harm en Niels en vader Cees regelen wij nu aannemersbedrijf van de Sande. Op dit moment hebben we ongeveer 40 mensen in dienst. Ik woon samen met Rudy van Gestel; zij werkt in de zorg in het ziekenhuis en we hebben een zoon, Jur, die vorig jaar september geboren is.


Voetballoopbaan: Altijd SDO. Vaak kampioen geworden. We hadden dan ook een heel sterk team; noem het maar de lichting Geert Coolen, Martijn Dijkstra enz. Ik vond keepen leuk en heb dat dan ook in alle jeugdelftallen gedaan, op één jaar na. Toen was er ook een andere keeper. Weet niet meer wie, maar dat jaar heb ik gevoetbald en dat ging en gaat me nu nog redelijk af. Bij de senioren werd ik meteen keeper in het tweede elftal en heb dat ongeveer zeven jaar gedaan.  Ik was na al die jaren voort klaar met het keepen en achteraf kwam dat goed uit, want Nick Vermeiren werd lid bij onze club. Ik heb een jaar in het tweede gevoetbald en nu speel ik in het vierde.

Sterke – en verbeterpunten: Ik ben 1,74 m; is nadelig bij voorzetten en hoge ballen. Reflexen zijn goed evenals een-op-een situaties. Omdat ik vroeger ook een jaar gevoetbald heb, is meevoetballen als keeper voor mij geen probleem. Misschien heel gek, maar ik kan me van m’n keeper zijn niet meer zoveel herinneren. Als veldspeler heb ik voor het niveau van het vierde elftal een redelijke techniek. Zwakke punten zijn mijn snelheid en het over het veld rondlopen als een ‘kiep’ zonder kop.

SDO’39:  SDO is een mooie club met een heel mooi accommodatie, zeker vergeleken met de omliggende verenigingen. VUT club is belangrijk. Wat me opvalt is dat de lichting waarin wij voetbalden in de jeugd, later bijna allemaal iets voor de jeugd gedaan heeft als trainer of leider. Zelf was ik een aantal jaren keeperstrainer en ben ook nog een jaar trainer van de E-jeugd geweest. De lichting onder ons doet dat veel minder. Jammer!  Momenteel sponsoren wij SDO 2 met van de Sande/Bierhoeve. Wat betreft de toekomst lijkt me over een groot aantal jaren een fusie misschien onvermijdelijk, al zal dat een heel moeilijk iets worden.    

SDO 4: Het is een leuk elftal. Mix van jonge en wat oudere spelers. Ook spelen er enkele jongens van buiten Mierd in mee. Jammer dat na de wedstrijd niet iedereen even wat langer blijft ‘hangen’. Wat betreft de lagere elftallen is het toch wel jammer dat er zo weinig spelers op donderdag willen komen trainen en/of een partijtje voetballen. Nu valt het bijna altijd uit,

 

Voetbal: Ik ben fan van Ajax. Van deze club kijk ik op tv. alle wedstrijden. Het Spaanse voetbal en zeker Barcelona volg ik ook. Ook van PSV en Feijenoord kijk ik bijna alle wedstrijden.

Hobby’s: Niet zo heel veel tijd voor. Sport en vooral voetbal. Op vrijdag voetbal ik ook in de zaal. Verder een beetje tv kijken, vooral voetbalprogramma’s. Mijn leven is vooral werk en voetbal, soms café, vakantie en nu dan ook natuurlijk mijn gezin met Jur !

Lage Mierde: Mooi dorp. Het is zonde dat de oude Lindenhof ( verpleeghuis) weg is. Nou kunnen de ouderen veel moeilijker of zelfs niet in Lage Mierde blijven wonen.

Over tien jaar: Wat iedereen zegt: een goede gezondheid natuurlijk en wie weet een iets groter gezin. Ik denk nog wel op dezelfde plaats te wonen. Wat betreft het voetballen denk ik nog of weer te voetballen. Het zou goed kunnen dat ik de komende jaren wat minder ga voetballen  (oproepkracht), want Rudy wil blijven korfballen en dan zal niet altijd met mijn voetballen te combineren zijn. Misschien ben ik tegen die tijd ook wel jeugdleider of – trainer.

Hulsel 3 – SDO 4: 0-3. Als leider Stefan tenminste de juiste opstelling maakt. Dat zal na carnaval wel niet meevallen.

Ik geef de pass aan…………………………Paul  Pheninckx.