In gesprek met...Paul Coolen

donderdag 31 januari 2019

Opleiding, werk, gezin:  Ik ben 32 jaar oud en heb altijd in Lage Mierde gewoond. Na de basisschool ben ik naar het Pius X gegaan; heb daar de MAVO gevolgd. Hierna ben ik op de MTS werktuigbouwkunde en metaal gaan studeren. Deze studie duurde vier jaar en op m’n twintigste ben ik gaan werken als monteur van verpakkingsmachines bij ARODO in Arendonk. Ik werkte daar vaak in de fabriek, maar moest ook regelmatig Europa in om machines te repareren of te installeren. Na drie jaar daar gewerkt te hebben, begon de recessie. Een aantal mensen ( waaronder ik)  moest vertrekken, maar ik kon gelukkig meteen terecht bij VEZET in Eersel. Bij dat bedrijf deed ik ook het onderhoud aan verpakkingsmachines. (ook hier regelmatig Nederland en Europa in). Daar heb ik acht jaar gewerkt. Sinds vorig jaar werk ik bij Willems machinebouw en montage in Bladel; altijd in de binnendienst. Ik wou niet meer zoveel weg zijn voor het geval dat er ooit kinderen zouden komen, wat nu ook het geval is.  We hebben nu een zoon, Senn, die een half jaar oud is. Mijn vrouw Linda werkt bij de Jeugdzorg in Veldhoven.


Voetballoopbaan:
Alle jeugdteams bij SDO doorlopen. De lichting waarin ik speelde, heeft niet zoveel grote talenten voortgebracht. Ik denk dat ik ook maar één keer kampioen geworden ben in de jeugd. Dat moet in de B-jeugd geweest zijn. In dat team speelden dat jaar o.a. Ron van Rijzingen, Stefan Wouters, Jaap van Hoppe, Martijn Hellegers, Johan Swanen en Geert Schots. Vanuit de B ging ik naar de senioren. Eerst naar het derde ( is ook nog even een selectie-elftal geweest !!), toen naar het tweede en daarna heb ik ook nog een jaar of drie in het eerste gevoetbald. Ik heb altijd in de achterhoede gespeeld. In het eerste was dat meestal links- of rechtsback. Doordat ik door m’n werk soms niet kon trainen en ook omdat ik er minder zin in kreeg, ben ik weer naar het tweede gegaan en dit jaar ben ik op eigen verzoek naar het derde gegaan om met m’n kameraden te voetballen.

Voetbal: Ik ben fan van Ajax. Ik kijk niet echt veel voetbal op tv. Ben zeker geen voetbalgek. Champions League kijk ik wel, maar Studio Sport zie ik bijna nooit. In de kantine of in het café kijk ik het voetballen wel mee.

 

Sterke- en verbeterpunten: Ik heb een goed inzicht/overzicht. Komt mede doordat ik in de verdediging het spel voor me heb. Verdedigend koppen gaat ook wel. Slidings zijn goed. Snelheid en conditie kunnen beter.

SDO 3 en SDO’39: SDO 3 is een gezellig clubke bij elkaar. Ik hoor al bij de ouderen. Het loopt niet over van de talenten, maar soms winnen we toch wel eens. We hebben snelle spitsen en dat komt goed uit, want we moeten veel op de counter spelen. SDO’39 is een gezellige club. Vrijwilligers doen veel voor de club. Op dat gebied gaan mijn verdiensten voor de club nog komen. Veel tegenstanders van ons geven ons complimenten en dat zijn dan geen complimenten voor ons spel, maar voor de prachtige accommodatie die er ligt. Wat betreft de toekomst zie ik de jeugd van de drie kleinere dorpen in onze gemeente wel samen gaan. Ik betwijfel of dit ten goede aan de verenigingen komt. Ik vraag me af of men wel zo snel lid wordt en blijft van zo’n combi-club. Gaan er wel voldoende jeugdspelers over naar de senioren ?

Hobby’s: Zelf voetballen en na het voetballen een pilsje drinken. En nu natuurlijk met de kleine spelen en wandelen.

Lage Mierde: Ik ben een echte Mierdse en heb het hier geweldig naar mijn zin. Ik ben dus van plan hier te blijven wonen. Op allerlei gebied wordt er voldoende georganiseerd. In de nieuwbouwwijk zouden er kleinere bouwkavels aangeboden moeten worden. Nu zijn de kavels te groot en dus te duur voor de meeste jonge mensen.

Over tien jaar: Woon ik nog in Lage Mierde en is ons gezin waarschijnlijk groter dan nu. Het zou goed kunnen dat ik dan nog bij hetzelfde bedrijf werk als nu het geval is; in ieder geval werk ik zeker in de metaal. Ik voetbal nog wel en ben waarschijnlijk leider van het team waarin Senn dan speelt.

Vessem 3 – SDO 3: 1-3

Ik geef de pass aan…………………………………Teun van de Sande.