In gesprek met...Martijn Hellegers

vrijdag 30 november 2018


Opleiding, werk en gezin: Ik woon in Lage Mierde samen met Ingrid van Roovert en sinds enkele maanden hebben we een zoontje, Lev. Na de basisschool ben ik op het Pius X geslaagd op het Kader, richting handel. Hierna heb ik twee jaar Sport en Beweging gevolgd in Tilburg, maar dat was eigenlijk toch niet wat ik wou. Heb toen de sollicitatieprocedure voor de politieopleiding gedaan. Heel die procedure duurde een jaar en ik heb dat jaar in het magazijn bij Orders Picken in Hilvarenbeek gewerkt. Toen ik 19 was, ben ik begonnen met de politieopleiding. Die duurde drie jaar. Het was opleiding en praktijk samen en ik kreeg toen al een basissalaris. Op m’n tweeëntwintigste was ik agent. Nu ben ik hoofdagent in Tilburg.

Voetballoopbaan: Altijd SDO’39. Ben maar één keer kampioen geworden in de B-jeugd. Andere spelers in dat team waren o.a. Jaap van Hoppe, Ron van Rijzingen, Johan Swanen, Thomas Span en Stefan Wouters. Vanuit de B-jeugd gingen wij direct naar de senioren.
Heb toen een jaar in het tweede elftal gespeeld en toen ik 18 was, stelde Regi Essed mij in het eerste op. Daarna heb ik onder de volgende trainers gespeeld: Bart Leemans ( 3 jaar), Jos Lamers ( 3 jaar), Marc van Kemenade ( 2 jaar), Wim van Doleweerd ( 4 jaar) en nu dan voor het tweede jaar onder Niels Gevers. Altijd speelde ik linksbuiten of midvoor, al heb ik bij Bart Leemans ook nog een aantal wedstrijden als linksback gespeeld.
Dit is dus m’n vijftiende jaar in het eerste elftal. In deze jaren zijn we twee keer gepromoveerd en een keer gedegradeerd. Dat jaar lag ik er bijna heel het jaar uit door een knieblessure. Heb inmiddels, denk ik, toch wel meer dan 125 doelpunten in de competitie gemaakt. Je vroeg om het sterkste elftal van spelers waar ik mee gespeeld heb samen te stellen. Dat is moeilijk. Je doet altijd sommige spelers te kort. Maar hier dan: Keeper: Ronald Dirkx,. Achter: Johan Paridaans, Geert Coolen, Martijn Dijkstra en Stefan Dirkx. Middenveld: Paul van Gerven, Geert van Ackerveken en Michael Pheninckx. Voor: Ad van Gestel, Sill Paridaans en ik zelf dan . Van Tommy van Gestel heb ik het meest geleerd, dus hij is dan de trainer van dit team.

Voetbal: Ik kijk niet overdreven veel. Volg het Nederlandse voetbal via Studio Sport. Ajax is mijn favoriete club en heb ook wel een beetje met Willem 2 en Liverpool Soms kijk ik ook leuke Engelse wedstrijden en wedstrijden in de Champions League.

 

Sterke - en verbeterpunten: Ik heb een goede traptechniek en ook wel een goede techniek en redelijk inzicht. Ook penalty’s trappen gaat me goed af. Heb er pas eentje gemist in een groot aantal jaren. (even afkloppen) Mindere punten zijn het koppen, mijn rechterbeen en duelkracht. Snelheid was goed, maar is met de jaren wel minder geworden.

SDO 1: Leuke mengelmoes van allerlei kwaliteiten en voetbalvermogen. Ook verschillende leeftijdsgroepen. Er is een goede sfeer. Al jaren hebben we dezelfde kern; we kennen elkaar door en door. Dit seizoen kan het alle kanten op. De doelstelling is handhaving, maar we willen in de middenmoot eindigen.

SDO’39: Leuke dorpsclub. Iedereen kent elkaar. Om de club levendig te houden, moet iedereen z’n steentje bijdragen o.a. door als vrijwilliger het een en ander te doen. Zelf ben ik tien jaar jeugdtrainer geweest en ook een aantal jaren jeugdleider. Nu niet meer, omdat ik in het bestuur van het jeugdvakantiewerk zit en dat kost ook tijd. Wel ben ik nu vertrouwenspersoon bij SDO, samen met Heidy de Kort.

Hobby’s: Uiteraard voetballen. Heb naast het veldvoetbal ook nog een aantal jaren zaalvoetbal gespeeld. Verder ga ik graag met Ingrid en Lev iets ondernemen en een keer uit eten of lunchen.
Ons nieuwe huis is zo goed als klaar, maar soms klus ik thuis nog een beetje; laatste puntjes op de i zetten.

Niels Gevers: Hij is erg fanatiek en heeft een duidelijke speelwijze voor ogen en dat is o.a. druk zetten. Alleen is dat bij ons moeilijk, want soms wordt het veld dan te groot. We sluiten niet genoeg aan en lopen te ver achteruit. Tijdens de rust heeft hij goede opmerkingen.
Toen Niels bij ons begon als trainer waren zijn eisen voor onze groep te hoog. Hij heeft dit, na samenspraak met de spelers, aangepast. Van mij mag hij volgend jaar blijven.

Over tien jaar: Wonen wij nog steeds in Lage Mierde. Is er misschien een tweede kind bij en ben ik getrouwd, want dat gebeurt volgend jaar. Ik zal dan waarschijnlijk wel jeugdtrainer/leider van Levke zijn en zal nog steeds werkzaam bij de politie zijn.

De Raven – SDO: 1-2.

Ik geef de pass aan ……………………….Paul Coolen.  ( na de winterstop)