In gesprek met...Walter Hultermans

woensdag 3 oktober 2018

Deze keer een oud gediende van SDO die al 52 jaar lid is en die de jongeren waarschijnlijk wel eens gezien hebben, maar niet thuis kunnen brengen. Tijd om hem eens voor te stellen en enkele herinneringen aan vroeger te laten ophalen.

Opleiding, werk, gezin enz.: Ik ben getrouwd met Jeanne Goutsmits en vader van twee zonen, Luc en Bart. Mijn schoondochters zijn Astrid en Ilona en ik ben de trotse opa van vijf kleinkinderen, Koert, Tess, Pleun, Amber en Loek. Ben nu 75 jaar oud. 
In Tilburg ben ik geboren en heb tijdens de dansles Jeanne leren kennen. Ben met haar getrouwd en toen in Lage Mierde gaan wonen.
Mijn vader had een drukkerij en vanaf mijn twaalfde bracht ik daar al veel vrije tijd door. Ik ben later dan ook naar de grafische school in Roosendaal gegaan ( 1 dag per week). Heb ook het grafisch patroonsdiploma en middenstandsdiploma gehaald. Toen ik 20 jaar was, overleed mijn vader en heb ik samen met een broer de drukkerij overgenomen. Zeven jaar geleden ben ik met de drukkerij gestopt en heeft mijn zoon Luc het overgenomen. Drukkerij Hultermans draagt nog steeds bij aan SDO.

Voetballoopbaan: Ben in de jeugd begonnen bij Velocitas in Tilburg. Nadat ik Jeanne leerde kennen, ben ik vrij snel terecht gekomen bij SDO. Heb daar ook enkele jaren in het eerste elftal als rechtsback gespeeld. Ik stond ook in het elftal dat in 1973 kampioen werd door in 1973 de beslissingswedstrijd in Middelbeers voor 2500 !! toeschouwers te winnen van Tuldania. Spelers in dat elftal waren o.a. Jos de Bruijn, Louis Hendrikx, Cees Paridaans, Ad van Erven en Harrie Hellegers.
Later heb ik nog een aantal jaren gespeeld in lagere elftallen met o.a. Jan Marijnissen, Henk Hendrikx, Jan Kerkhofs, Jac Coolen en Cor Tillieu. Ik was in die elftallen een all-rounder; haalde overal hetzelfde niveau 😊.

Sterke- en verbeterpunten: Ik had een vrij goed inzicht en een goede lange trap. Ook de inzet was goed. Een beetje gemeen was ik wel. Ook was ik niet heel snel, maar ze kwamen mij niet voorbij, als je snapt wat ik bedoel. ( ik kan het me herinneren h.h.)

Voetbal: Kijk veel voetbal. Natuurlijk Studio Sport, maar ook buitenlands voetbal. Ik vind veel sporten mooi en volg die ook vaak op tv. Ik ben fan van Willem 2. Toen ik jong was en nog in Tilburg woonde, ging ik daar ook regelmatig kijken. Ben nu iets meer voor PSV dan voor Ajax.

Hobby’s: Naar de drukkerij gaan. Tot op de dag van vandaag kom ik daar nog regelmatig om bij zoon Luc mee te helpen. En ik zei al eerder dat ik vrijwel alle sporten op de tv kijk. Ook ben ik lid van de VUT-club bij SDO, waar wij samen nog vele klusjes doen onder leiding van ploegbaas Klaas Vos.            Elke maandagvoormiddag maak ik met Frans Kuijpers de velden, waar in het weekend op gespeeld is, in orde. Heb ook nog getennist, maar dat lukt me nu niet meer.

SDO’39: Een familieclub waar het goed toeven is. Door SDO heb ik veel mensen leren kennen en om die mensen nog beter te leren kennen, bleef ik ook lang in de kantine hangen.

ZSC 1 – SDO 1: 1-2

Ik geef de pass aan………………Frans Kuijpers.