Ook Hulsel buigt in slotminuten voor SDO’39

zaterdag 14 april 2018

SDO’39 wint met 3-2 van Hulsel

Net als tegen Netersel, wist SDO’39 afgelopen donderdag wederom een derby te winnen, in de slotfase van een stevig en strijdvol duel, ditmaal ten koste van Hulsel. Deze inhaalwedstrijd had alle ingrediënten in zich, om het publiek een spannend, maar voor de bezoekers een dramatisch aflopend duel voor te schotelen.

Al vroeg in de wedstrijd moest Hulsel Ron van Gompel met een blessure van het strijdtoneel zien vertrekken, na een harde overtreding van Simon Kruijssen. De overtreding werd niet opgemerkt door de scheidsrechter, maar verdiende een donkergele kaart. De eerste gevaarlijke kansen waren ook voor Hulsel, Stef Roymans en Tom van der Heyden zagen hun schoten tot corner verwerkt door de SDO-verdediging. In de 28e minuut wel de 1-0 voor SDO’39, wanneer een schot van Thijs Spieringhs mede door toedoen van Martijn Hellegers in het net belandde. Ook Michel Jansen had nog een scoringskans, zijn kopbal werd tot corner verwerkt en op slag van rust een schot van Tom van der  Heyden, de bal raast echter over de lat.

In de 51e minuut de 2-0, wanneer een voorzet van Spieringhs werd verzilverd door de inkomende Michel Jansen. Enkele minuten later caramboleerde de bal via Tom van der Heyden in het SDO-doel na ongelukkig uitverdedigen door een overigens sterk spelende Geert Coolen, 2-1. Na enkele kansen voor beide teams in het vervolg van de tweede helft duurde het tot de 87e minuut alvorens er weer een treffer te noteren viel. Een pegel van Hulsel-aanvoerder Stein van Rooy vloog onhoudbaar voor doelman Menno Sanders in de touwen, 2-2. Net als tegen Netersel zat het venijn weer in de staart van deze derby. Een schot van Thijs Spieringhs ging via Stein van Rooy in het Hulsel-doel, de 3-2 overwinning voor SDO’39 was hiermee een feit. Waar ook hier iedereen met een gelijkspel had kunnen leven, was het de thuisploeg die de vierde overwinning op rij hiermee binnenhaalde.