EEN-TWEETJE MET...ARNO VAN DER ZANDE

vrijdag 6 april 2018

Gezin, opleiding, werk enz. : Ik ben geboren in Fijnaart en toen ik 4 was, zijn wij verhuisd naar Uden.  Ik heb een zus, een oudere broer, die helaas tweeëneenhalf jaar geleden omgekomen is bij een auto ongeluk, en heb ook nog een jongere broer. Op mijn vijftiende zijn wij naar Eersel verhuisd en op het Rythovius College heb ik daar het Mavo-diploma gehaald. Dat was voldoende om naar het CIOS te mogen gaan. Toen op m’n 16e dus naar het CIOS in Sittard. Helaas werd ik na 2 jaar afgekeurd vanwege knieproblemen. Af en toe sporten ging wel, maar de gehele week was teveel van het goede. Ik leerde Sandra kennen en 11 jaar geleden zijn wij in Bladel gaan wonen. We hebben nu 3 drie zonen: Yann(9), Pete(6) en Nils(5). Zelf ben ik nu 38 jaar oud.     

Nadat ik was afgekeurd op het CIOS ben ik gaan werken. Ik heb van alles gedaan: Eerst was ik kinderboekenverkoper en in de weekends werkte ik bij ’t Vennebos (Hapert) in de horeca. Daarna heb ik drie jaar autoparfum verkocht en nu heb ik een promotiebureau WE PROMOTE. Ik weet m’n weg wel in de retail (verkoop) en in sales promotie werkzaamheden. Vanuit mijn promotiebureau doe ik nou onder meer SPORTRETFOTO. Ik benader verenigingen om foto’s te laten maken voor wedstrijdzaken. Ouders kunnen dan een fotomapje kopen.

Voetballoopbaan: In Uden bij UDI’19 Beter Bed. Daarna bij EFC , altijd in de spits. Toen ik bij EFC in de A-jeugd speelde, kwam Jos Lamers ( oud-trainer van SDO’39) mij en enkele andere spelers altijd ophalen in Sittard om in Eersel te gaan trainen. Ik kreeg dus die knieproblemen en heb hierna o.a. kortstondig bij Nieuw Woensel in Eindhoven gevoetbald en ben toen gestopt. Een aantal jaren niet gevoetbald. Ben toen met vrienden bij Dosko’32  in hetderde elftal gaan voetballen.           

Arthur Hooijen was daar toen trainer van het eerste en hij haalde mij over om in het eerste te komen voetballen. Heb ik twee/drie jaar gedaan. Jos Lamers werd trainer bij Hoogeloon en hij vroeg mij om bij Hoogeloon te komen voetballen. Daar heb ik twee jaar in de selectie gezeten en toen Jos bij SDO ging trainen, ben ik weer meegegaan. Dat was in 2008. Ik raakte heel snel geblesseerd en ben toen jeugdtrainer geworden ( C- t/m A-jeugd). De spelers die ik getraind heb zijn o.a. Niels Heesakkers, Tirez, Simon Kruijssen, Mike Gevers, Teun van Woerkom en Nicholas Jonkergouw.

In 2013 ging ik weer in het derde elftal voetballen. Daarna weer meetrainen bij de selectie en ik heb  ook nog een redelijk aantal wedstrijden in het eerste gespeeld. Tot vorig jaar ben ik in de selectie blijven voetballen.  

Ook ging ik helpen bij de trainingen van de selectie. Nou doe ik dat nog steeds, zowel op dinsdag als donderdag. Op zondag ben ik meestal bij de wedstrijden van SDO 1.

Voetbal: Is mijn uitlaatklep. Heb ik als ADHD-er gewoon nodig. Ik ben groot fan van PSV en Liverpool en geniet van Manchester City. Ik kijk heel veel voetbal op tv, natuurlijk ook op Ziggo Sport.

 

Sterke- en verbeterpunten: Ik heb een neusje voor de goal. Ben balvast en kan goed koppen. Minpunten zijn dat ik teveel alleen doe (echte spits) en dat ik mijn mond niet dicht kan houden. Ook mijn snelheid kon wel beter en soms was ik wel erg hard.

Trainer: Ik zou graag trainer willen worden in de 4e of 5e klasse. Er worden echter vrij weinig cursussen in de buurt gegeven en ook door tijdgebrek is het er nog niet van gekomen om zo’n cursus te volgen. Ik zie graag trainingsvormen in wedstrijden terug. Conditietrainingen zijn nodig, maar die zijn niet mijn hobby.

Hobby’s: Voetbal en sport, sport en sport. Vooral kijken! Vroeger deed ik veel aan sport, nou komt het er niet van. Verder houd ik van lekker eten en ik kook elke dag!

SDO”39: Gemoedelijke en gezellige vereniging. Het mag wel weer wat drukker worden in de kantine. Je mist twee teams in vergelijking met enkele jaren terug. Elke club heeft vrijwilligers nodig en dat mogen er ook bij SDO wat meer zijn.

SDO 1: Voetbalt naar mijn mening te laag. De selectie is een geweldige groep! De opkomst op de trainingen is sterk verbeterd. Trainer Niels Gevers is misschien wel te goed voor SDO.

Over 10 jaar: Kan ik hopelijk genieten bij/van het sporten van mijn eigen kinderen en dat het zowel privé als met mijn werk goed gaat. Ik hoop dat ik een stabiel en gezond leven leid.

DEES 1 – SDO 1 : 1-4.

Ik geef de pass aan……………………..Robert Paridaans.