SDO’39 pakt derde overwinning na winterstop

zondag 1 april 2018

Gouden Paasei voor SDO’39 na winst op Netersel.

In deze rommelige wedstrijd viel er veel te beleven, dat wel, er was echter maar een gelukkige partij die kon smullen van deze zoete overwinning na een verbeten strijd van beide kanten en dat was SDO’39.

De openingsminuten zijn voor Netersel, dat in de 20e minuut op voorsprong komt door een doelpunt van Tom Lavrijssen. Binnen dertig seconden na de aftrap van de tweede helft is de stand alweer gelijk door een goal van Michel Jansen en in de dying minutes kopt Frank Swanen uit een vrije trap de 2-1 en winnende treffer binnen.

In de eerste minuut een kans voor SDO’39 wanneer Niels Heesakkers de bal vanaf links op Martijn Hellegers passt, jammer genoeg staat bij hem het vizier nog niet op scherp en schiet hij de bal voorlangs. Hierna breekt er een Netersels kwartiertje aan en na een aantal hoekschoppen en kansjes is het in de twintigste minuut Tom Lavrijssen, die de bal onhoudbaar in de kruising schiet en Netersel op een 0-1 voorsprong zet. Langzaam maar zeker knokt de thuisploeg zich wat meer in de wedstrijd, maar het gevaar van Netersel is nog niet helemaal geweken. In de 27e minuut geel voor Johan Paridaans, na een overtreding op Niek Jansen. Jaap Waalen krijgt in de 32e minuut een kans op 0-2, maar schiet de bal hoog over. Tot aan de rust zijn nog kansen voor SDO’39, maar zowel Michel Jansen als Tijs Spieringhs missen hun doelpogingen, mede door toedoen van Netersel doelman Bart Seuntjens en de paal.

Terwijl er zich nog supporters in de kantine bevinden, valt binnen een halve minuut na de aftrap van de tweede helft de 1-1. Tijdens een snelle aanval van SDO’39, is het Michel Jansen, die zich sterk manifesteert, zich ontdoet van twee tegenstanders en de bal snoeihard in het net doet verdwijnen. Het vervolg van de wedstrijd is gelijkopgaand. Over en weer kansjes, veel strijd, hoekschoppen, overtredingen en geel aan beide kanten. Voor SDO’39 Tijs Spieringhs en Mike Gevers, later in de wedstrijd ook nog voor Niels Daniels, Ben van der Heijden en na afloop van de wedstrijd nog voor doelman Bart Seuntjens van Netersel. In de 59e minuut een kopbal van Jaap Waalen, maar de bal belandt op het dak van het SDO-doel. Kort hierop een overtreding binnen de zestien van de thuisploeg, maar tot ieders verbazing geeft de scheidsrechter enkel een hoekschop aan Netersel. In de 72e minuut een goede kans voor Niels Heesakkers, de bal vliegt net over het Netersel-doel. Twee minuten later een schot van Martijn Michiels, SDO-doelman Menno Sanders tikt de bal net voor de lijn tot corner. Ook Gijs van Hintum krijgt zijn kans om Netersel aan een overwinning te helpen, wederom staat Sanders in de weg. Terwijl iedereen genoegen lijkt te nemen met een deling van de punten, valt er toch nog te juichen. In de 91e minuut wordt een prima vrije trap van Christiaan Paridaans via het hoofd van Mike Gevers, uiteindelijk door Frank Swanen tot winnende goal binnen gekopt. Zuur voor de bezoekers uit Netersel, maar de zoete smaak van de overwinning en de drie punten zijn zeer welkom voor de oranjezwarten uit Lage Mierde.