EEN-Tweetje met Sam van de Nieuwenhof

zaterdag 10 maart 2018

Opleiding, werk enz.: Na de basisschool ben ik op het Pius x-college begonnen op het VMBO-gemengd. Na twee jaar ben ik overgestapt naar Kader, richting groen. Na het Pius X ben ik naar de MAS in Boxtel gegaan, richting loonwerk. Na twee jaar ben ik daar mee gestopt, of beter gezegd: ”ik werd eruit gebonjourd.” Ben toen een jaar gaan werken als akkerbouwer bij Lavrijsen in Reusel. Daarna ging ik twee jaar een dag per week naar school (loonwerk) en bleef bij Lavrijsen werken. Doe daar allerlei werkzaamheden en heb een eigen tractor om dat goed voor elkaar te krijgen. 

Ik heb al vier jaar een vriendin, Lisa Dickens uit Reusel. Mijn opa was Janus Smits. Hij had vroeger een schoenenwinkel en bijna iedereen die bij SDO voetbalde, kocht bij hem de voetbalschoenen.

Voetballoopbaan: Ik heb bijna altijd als aanvaller gespeeld. In de jeugd speelde ik o.a. met Niels Heesakkers, Nicholas Jonkergouw, Stefan Huijben, Teun van Woerkom en soms met Mike Gevers en Simon Kruijssen. In de E- en F-jeugd zijn we wel eens kampioen geworden.                                               

Bij de senioren kwam ik in het tweede elftal en ging toen nog regelmatig trainen. Deed heel soms in het eerste mee. Heb drie jaar in het tweede gespeeld o.a. met Sill Paridaans (beste speler waar ik mee gespeeld heb) en met Ad van Rijn als leider. Train nu (o.a. door mijn werk) minder en speel dit seizoen in het derde. Is best gezellig, maar ik zou ook nog wel in het tweede willen spelen. Conditioneel gaat het goed. Als ik maar kan voetballen in een vast team; niet dan daar en dan weer in een ander team. Speel nu op nr. 10. Kan zo Dick Jansen lanceren en dat moet ik vaak doen, want niet elke kans is bij hem een doelpunt blush. Maar bij mij ook niet…………

Voetbal: Vind het leuk om het zelf te spelen. Kijk bijna geen voetbal; soms een stukje Studio Sport als dat aan de gang is. Belangrijke wedstrijden kijk ik wel. Ben voor PSV en Lommel United. Maar ik ben geen fanaat, zeker niet.

Sterke – en verbeterpunten: Ik ben vrij beweeglijk en het koppen gaat wel. Ook ben ik redelijk snel. Een verbeterpunt is dat ik meer zou moeten trainen. Schieten kan beter en mijn inzicht is nou ook niet geweldig.

Hobby’s: Crossen met de quad doe ik al twee/drie jaar. Dat mag op de openbare weg en op zandpaden. Soms doe ik mee aan georganiseerde crossen. Zelf voetballen vind ik dus ook leuk. TV kijken doe ik weinig.

SDO’39 / SDO 3 : SDO is een gezellige club. Alles is wel goed geregeld. Ik hoop voor SDO 1 dat men meer punten gaat halen. Zou ook fijn zijn voor trainer Niels Gevers. Een goede trainer vind ik Arno van de Zande. Hij liet ons in de A-jeugd goed voetballen en doet veel voor de club en dat mag wel meer gewaardeerd worden. SDO 3 is een gezellig team en we proberen in de middenmoot te eindigen.

Lage Mierde: Alle leeftijden kunnen goed met elkaar overweg. Ik heb het er goed naar mijn zin en ben dan ook van plan hier te blijven wonen. Door mijn werk (maak gemiddeld heel wat meer dan 40 uren per week !) kom ik niet zo vaak in uitgaansgelegenheden.

 

Over 10 jaar: Voetbal ik nog bij SDO. Hoop nog in Lage Mierde te wonen en ik denk nog hetzelfde werk te doen als dat ik nu doe.

SDO 3 – Acht 6 : 2-1.

Ik geef de pass aan………………Arno van de Zande ( al had ik het Stefan Wouters ook wel gegund).