SDO’39 overtuigt met 4-0 overwinning op DVS

maandag 19 februari 2018

Degelijke overwinning levert broodnodige punten op

Eindelijk scheen de zon weer eens boven en binnen SDO’39. Een moeizame periode kon afgelopen zondag afgesloten worden met een prima 4-0 overwinning op DVS uit Aalst. Het was nog geen perfect spel, maar waar het vaak mis ging in het nadeel van de Mierdenaren in de voorbije verloren wedstrijden, lukte in deze ontmoeting menige actie wel.

De eerste helft toont een spannend verloop, kansen zijn er aan beide zijde, gescoord wordt er nog niet. De eerste kans op een treffer is voor de thuisploeg, wanneer in de 14e minuut Tuur Willems na een goede verdedigende actie de bal op Niels Heesakkers speelt, die op zijn beurt Thijs Spieringhs in stelling brengt, helaas voor hem schiet hij de bal over. Tien minuten later een schot van Michel Jansen, DVS-doelman Job Linsen houdt zijn doel leeg. In de 18e minuut geel voor Heesakkers, na commentaar op de leiding. Ook DVS creëert enkele kansen en waar o.a. Wester Wester vaak doeltreffend is, laat hij deze wedstrijd de kansen liggen, mede door goed keeperswerk van SDO-doelman Menno Sanders. Een vervelende ongelukkige botsing kort voor rust zorgt voor het uitvallen van Max Gubben van DVS, die nog maar net een paar weken hersteld is van een knieblessure. Voor hem komt Joost Mourmans in het veld. Ruststand 0-0 met een iets sterker SDO’39.

Na de pauze komt SDO’39 goed op gang en al in de 47e minuut op een 1-0 voorsprong, wanneer de bal via een DVS-speler voor de voeten komt van Niels Heesakkers, die beheerst de bal in de touwen schiet. Kort hierna twee kansen voor DVS, een vrije trap brengt de bal hoog in de zestien en zowel Wester Wester als doelman Sanders claimt de bal, maar de scheidsrechter ziet een overtreding op de doelman en zo gaat deze kans verloren. Bij een tweede kans weet Menno Sanders iets eerder de bal onder controle te krijgen dan de aanstormende DVS aanvaller. In de 66e minuut een prima aanval van SDO’39, wanneer Martijn Dijkstra de bal op Niels Heesakkers passt en deze de bal weer laag in het doelgebied speelt, waar Michel Jansen klaarstaat om het laatste tikje tegen het leder te geven en de 2-0 op het scorebord doet verschijnen. In de 73e minuut een gele prent voor DVS-speler Joost Mourmans, na een overtreding op Michel Jansen. Het Mierds kwartiertje levert nog twee goals op. Een niet gepland, maar wel fraai doelpunt in de 78e minuut van Johan Paridaans, die zijn geplande vanaf de rechterkant komende voorzet ziet mislukken, maar de bal wel in de bovenhoek van het DVS-doel ziet belanden. Stand 3-0. En in de 87e minuut een mooie vlot lopende aanval van SDO’39. Vanaf rechts speelt Thijs Spieringhs met een knappe actie zijn man uit en brengt de bal weer laag in de zestien, al waar Mike Gevers zijn invalbeurt glans bijzet door de bal in het net te schieten en zo voor de 4-0 eindststand zorgt.