EEN-TWEETJE MET...MENNO SANDERS

zaterdag 17 februari 2018

Wil jij je eens voorstellen, opleiding, werk enz.? Ik ben 24 jaar, woon in Reusel bij mijn ouders en heb een vriendin, Joosje van Loon uit Lage Mierde. Ook heb ik twee jongere broers.Na de basisschool heb ik na 2 jaar Havo, VMBO -T gehaald op het Pius X-college en daarna heb ik in Tilburg op het ROC de richting Sport en Beweging gevolgd. Ik deed daar 5 i.p.v. 4 jaar over, omdat ik mijn kruisband afscheurde. Aan het einde van die studie scheurde ik mijn meniscus. Na deze operaties werd mij aangeraden niet in de sport verder te gaan. Wat nu? Ik ging werken bij Zeefdrukkerij Fiers in Hapert. Ik kreeg de kans om een managementopleiding te volgen om zo het proces en de kwaliteit in het bedrijf te verhogen. Dit verloopt niet helemaal naar mijn tevredenheid en daarom begin ik 1 maart bij TOM BV in Bladel, een groothandel in fietsen, fietsonderdelen, speelgoed, sportartikelen en alles voor, in en om auto’s.

Voetballoopbaan: Vanaf mijn 5e  heb ik gevoetbald bij Reusel Sport en altijd in het hoogste jeugdelftal. Mijn positie was centraal achterin. Toen ik in de A-jeugd speelde, scheurde ik, zoals al verteld, mijn kruisband. Ik mocht niet meer voetballen. Ik heb toen mijn trainersdiploma TC 3 gehaald (mag dus teams t/m de 4e klasse trainen !), want ik wou toch iets met voetballen blijven doen.  Na overleg met de fysio en het ziekenhuis mocht ik gaan keepen, wel met een brace om.  Twee en een half jaar ging ik dus voor het eerst keepen en wel in een lager seniorenelftal. Het jaar daarop stond ik al in het tweede van Reusel Sport. We zijn vorig jaar gepromoveerd. In mei belde SDO mij en men vroeg of ik niet bij SDO wilde komen keepen. In Reusel zou ik waarschijnlijk in het derde komen te keepen, want er had zich een nieuwe doelman aangemeld. Ik had een heel goed gesprek met trainer en technische commissie en besloot naar SDO te gaan.

Voetbal: Ik ben fan van PSV en in het buitenland van Borussia Dortmund en F.C. Liverpool. Ik kijk heel veel voetbal op tv. Soms zie ik de Sportschau op Duitsland 1 en op Ziggo kijk ik het buitenlands voetbal. Ook hebben wij thuis een abonnement op Fox Sports Eredivisie.

Sterke – en verbeterpunten: Als voetballer was ik geen geweldige voetballer; ik kon goed verdedigen en had wel inzicht in ’t spel. Mijn techniek was niet zo goed; het koppen daarentegen was weer wel goed. Als keeper heb ik nu natuurlijk ook veel inzicht in ’t spel door mijn verleden als voetballer. Ik kan dan ook aardig meevoetballen en heb een goede trap. Ook hoge ballen gaat wel goed. De coaching van mijn medespelers kan beter. Bij een 1 op 1 situatie moet ik langer blijven staan; ik ga te snel naar de grond. Technisch moet ik nog beter worden. Ik kan gelukkig ook wat leren van mijn oom die keeperstrainer is bij Spoordonkse Boys.

Hobby’s: Sport, sport en sport kijken. Ook ga ik graag met vrienden een pilsje drinken, vaak in de El Sombrero en met mijn vriendin leuke dingen doen. In de zomermaanden ga ik regelmatig tennissen en dat kan ik redelijk goed. Ook ga ik in deze maanden wielrennen. Ik train dan om een toertocht van zo’n 200 km te kunnen rijden.

SDO’39 en SDO 1: Het bevalt me hier supergoed. Ben heel goed en positief opgevangen. Ik hoor er na de trainingen en wedstrijden gewoon bij. Tot nu toe niks negatiefs; SDO 1 is een warm nest.Met de resultaten is het minder, we hebben geen zelfvertrouwen en zijn bang om fouten te maken. Onze trainer Niels is misschien wel te goed voor SDO. Hij geeft ons veel opdrachten die wel kloppen, maar die voor ons soms te moeilijk zijn. Men moet wennen aan de ideeën die de trainer heeft. Het moet misschien allemaal iets simpeler. Ook breien we te veel voor de goal. Als we in een ‘flow’ komen, gaan we nog flink stijgen en moeten we nog makkelijk bij de eerste 5 kunnen eindigen.

Verschil Reusel Sport – SDO:  Het is hier allemaal heel familiair, omdat het kleiner is. Iedereen kent elkaar. Men heeft alles voor elkaar over, ook buiten het elftal. Ook Lage Mierde vind ik een fijn dorp.

Geblesseerd:  Ik ben nu enkele weken geblesseerd; heb mijn enkelband ingescheurd. Hoop zondag tegen DVS toch te kunnen keepen, want Peter Bel, sportmasseur in Reusel, doet ‘wonderen’. Hij is een enkel-specialist.

Volgend seizoen: Ga ik met Paul van Gompel de strijd aan om in het eerste te komen. Ik blijf in ieder geval gewoon bij SDO spelen.

Over 10 jaar: Hoop ik een eigen huis in deze gemeente te hebben. Ik denk bij TOM BV een leidinggevende functie te hebben. Verder hoop ik nog fit te zijn en nog steeds te keepen en veel te sporten.

SDO 1 – DVS 1 : 3-0; Ik hoop de nul te houden en dat Mike Gevers eens scoort smiley.

Ik geef de pass aan: Sam van de Nieuwenhof.