SDO’39 onmachtig tegen DOSKO’32

maandag 29 januari 2018

Dosko’32 wint verdiend van SDO’39

De eerste wedstrijd na de winterstop bracht voor SDO’39 niet, waar men op hoopte. De punten zijn hard nodig, maar het team weet vooralsnog de weg omhoog niet te vinden. Een eerste helft die Dosko’32 duidelijk de betere ploeg toonde, de tweede helft meer strijd van de thuisploeg, maar dat bleek onvoldoende.

De eerste poging om op voorsprong te komen was voor SDO’39, maar Michel Jansen zag in de 6eminuut zijn schot gepakt worden door de doelman van DOSKO’32. Dosko’32 nam het initiatief en dat leverde in een kwartier tijd vijf hoekschoppen op. Uit de zesde corner, genomen door de sterk spelende Stan Rijken, viel in de 24e minuut de 0-1 te noteren door een goal van Dennis van Woerkum. Het spel van SDO’39 was rommelig en onzuiver en vijf minuten na de openingstreffer scoorde Ard-Jan Fleerakkers de tweede treffer voor de bezoekers, wat tevens de ruststand werd.

Na rust leek SDO’39 wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en uit een vrije trap was het Michel Jansen, die de aansluitingstreffer scoorde voor de thuisploeg, 1-2. In de 60e minuut een ernstige blessure voor een speler van DOSKO’32, na een ongelukkige botsing met SDO-verdediger Johan Paridaans. Het spel lag tien minuten stil en de DOSKO’32-speler moest uiteindelijk afgevoerd worden met de ziekenauto. Het spel werd steeds onvriendelijker en vielen er ook twee gele kaarten te noteren. SDO’39 creëerde nog wel enkele kansen, maar Dennis van Woerkum stelde met zijn tweede treffer de overwinning veilig voor DOSKO’32. Eindstand 1-3.