EEN-TWEETJE MET...IRIS DE JONGE

woensdag 24 januari 2018


Wil jij je eens voorstellen enz.?
Ik ben 26 jaar en woon samen met Martijn Dijkstra in de Grote Hassel hier in Lage Mierde. Geboren in Amsterdam en opgegroeid ben ik in Amstelveen. Ik heb een broer en een zus. Na de basisschool heb ik op het VMBO kader verzorging gevolgd. Daarna heb ik in Amsterdam-West 4 jaar de opleiding MBO media-management gedaan. Daarna 1 jaar HBO media-management in Haarlem, maar ben daar toen mee gestopt. Ging toen werken, al kun je het eigenlijk beter stagelopen noemen; veel werk en weinig verdienen bij een firma die bedrijfsvideo’s maakt ( 1 jaar) en ik was ook locatieassistente bij Spangas ( jeugdserie op t.v.). Het was investeren in de toekomst. 

Enkele jaren hiervoor had ik Martijn al leren kennen tijdens vakantie met vriendinnen op de Hertenwei. We hadden toen allebei verkering. Nadat die beide ten einde gekomen waren, ontmoetten we elkaar in 2014 weer op facebook en van het een kwam het ander.

In 2016 ben ik naar Lage Mierde verhuisd; eerst nog in het Richelpad gewoond en nu dus in de Grote Hassel. In Lage Mierde ben ik eerst ruim een jaar hoofd receptie op de Hertenwei geweest en sinds drie weken werk in Hilvarenbeek bij Webelephant. Deze firma beheert webshops; er zit geen fysieke winkel achter. Ik ben er junior-manager.

Hobby’s: Ik heb lang gekorfbald; redelijk niveau ( 2e klasse). Deed er ook veel vrijwilligerswerk. Ook een wijntje drinken met vriendinnen vind ik leuk en wat ik heel leuk vind, is wandelen met de hond. Heb zelfs af en toe een hond als logé.


Voetbal: Alleen bij SDO heb ik een jaar gevoetbald. Vroeger dus nooit. Heb wel balgevoel. Ik vind het heel jammer voor mij en voor SDO dat het damesteam niet meer bestaat. Fan ben ik van Ajax; logisch als je heel dicht bij Amsterdam gewoond hebt. Kijk voetbal op t.v.; zeker Ajax. Geen Champions League, alleen Nederlands voetbal. Ook ga ik bijna naar elke wedstrijd van SDO 1.

Lage Mierde: Leuk dorp, met vriendelijke mensen. Ik vind het bijzonder dat er veel jeugd hier blijft wonen. Iedereen kent elkaar. Mensen moe(s)ten wel aan mijn directheid wennen.

Aanpassing: Ik maak makkelijk contact, maar het moet meestal wel van mij ‘uitgaan’. In de winkels valt mij de traagheid bij de kassa’s op. Staan ze soms zomaar wat te buurten. Verschrikkelijk. Iedereen weet snel alles van elkaar en men steekt dat niet onder stoelen of banken. Je hebt de auto voor het winkelen  nodig en het duurt ook vrij lang voor je op de snelweg zit (was ik anders gewend). Oh ja, en dan nog het tempo bij het bier drinken. Wat is dat hoog; niet normaal. Sommigen kunnen echt veel weg krijgen.

Bestuur SDO’39: Sinds september ben ik lid van het bestuur en ik moet de sponsorcommissie mee aansturen. Ook zit ik in de activiteitencommissie ( leuk vrijwilligersfeest georganiseerd H.H.) en regel ik bij de thuiswedstrijden van SDO 1 het gebeuren rond de pupil van de week. Het bevalt goed.

SDO’39: Door SDO leerde ik snel veel mensen kennen. Ik vind het een superleuke en gezellige club, voor zowel jong als oud. Ik hoop wel dat er nog eens een damesteam terugkomt.

Het zou goed zijn dat de jeugdigen iets voor de club zouden willen doen. De ouderen kunnen het niet blijven doen. Ieder moet op zijn/haar gebied zijn/haar verantwoordelijkheid nemen. Als we er met z’n allen de schouders onder zetten, kunnen we met SDO heel oud worden. We moeten zuinig op de oudjes zijn!!

Over 10 jaar: Woon ik nog steeds met Martijn in Lage Mierde en hoop ik dat er een paar kinderen in ons huis rond huppelen. Ook hoop ik een puppy te hebben.

Mijn droombaan zou zijn: met mijn broer en zus mijn vader opvolgen en een eigen B.V. te hebben met binnenvaartschepen. Het zijn tankschepen. Mijn broer is nu kapitein op een van deze schepen van 110 meter bij 11,40 meter.

SDO 1 – DOSKO 1:  3-1 en Martijn scoort ( welke Martijn zegt Iris er niet bij, H.H.)

Ik geef de pass aan: ………Menno Sanders.

p.s. KOOP ALLEMAAL DE NIEUWE SDO-SJAAL !!!!!!!!!!!!!