Een-tweetje met...Mike Gevers

zaterdag 7 oktober 2017

Mike en opleiding:  Ik ben 20 jaar en woon bij mijn ouders in Lage Mierde. Heb nog geen vriendin. Na de basisschool ben ik naar de Havo gegaan op het Pius X-college in Bladel. Nadat ik ruim 2 jaar geleden mijn diploma gehaald heb, ben ik op de Avans Hogeschool in Tilburg begonnen met de studie Technische Bedrijfskunde.  De opleiding duurt 4 jaar. Je kunt dan bijv. in een bedrijf manager van een afdeling ver- en inkopen van producten worden. In bijna alle takken in een bedrijf die processen aansturen, kun je werkzaam zijn.

 

Hobby’s: Natuurlijk voetballen . Behalve bij SDO speel ik ook zaalvoetbal voor Lamers- van de Wijdeven. Daar speel ik met een aantal spelers uit onze selectie. Verder probeer ik drie keer in de week te gaan fitnessen in Bladel en heel af en toe speel ik nog een partijtje tennis. Dit deed ik een aantal jaren terug veel meer.

Lage Mierde: Gezellig dorp. Ons kent ons. ’t Is mooi dat de jeugd goed met elkaar optrekt. Met bijv. de kermis en carnaval is het heel gezellig. Zelf mis ik niets in Lage Mierde. Boodschappen hoef ik zelf niet te doen en je bent toch zo in bijv. Reusel. Wel mocht het in café Dorpzicht soms wat drukker zijn. Er wordt in Lage Mierde op tijd wat georganiseerd bijv. nu weer De Mierdse Dorpsquiz.

SDO’39: Klein clubke. Ik vind dat er een gezellige sfeer hangt. We hebben redelijk goede velden, al is het trainingsveld na de winter veel minder. Maar dat zal overal wel zo zijn. Kantine is gezellig. Selectiespelers moesten vorig jaar de C- en B-jeugd trainen. Er zit dan helemaal geen structuur in de trainingen. Je kunt daar niks aan doen, maar ’t is niet goed voor de elftallen. In de toekomst wil ik wel een jeugdteam trainen en op zaterdag mee begeleiden. Zit nu vol met de studie, trainingen en fitness. Verder hoop ik dat SDO zo lang mogelijk SDO mag blijven; dus zelfstandig kan blijven bestaan. Daarom is ’t zo jammer dat het damesteam weg is.

SDO 1: De sfeer is bij de nieuwe trainer een stuk verbeterd. Trainingen zijn leuk. Trainer Niels wil er meer voetbal in krijgen en daar werkt hij elke week aan. Wij moeten druk zetten als ’t kan. Er is een goede opkomst bij de trainingen. Onderling is de sfeer goed en ik voel me dan ook helemaal op m’n gemak.

 

Sterke – en verbeterpunten: Ik ben groot (1,98m)dus kan een bal doorkoppen. Ook heb ik wel inzicht en zie dan ook waar de bal naar toe moet. Ik heb een redelijk schot; ben eigenlijk rechts, maar met links kan ik ook wel iets. Ik ben te weinig balvast en zou doelgerichter moeten zijn. Ben te statisch en loop te veel in één tempo; versnellen in de loop zit er niet echt in en dat is, jammer genoeg, ook moeilijk sterk te verbeteren.

Voetballoopbaan: Alle jeugdelftallen bij SDO doorlopen. Enkele keren kampioen geworden. Speelde o.a. met Simon Kruijssen, Kevin Kapteijns en Stijn Gijbels  soms in een elftal. In de jeugd, vooral in de E en F, scoorde ik veel. In de F zelfs een keer 80 doelpunten in één seizoen. We zullen wel laag ingedeeld zijn J . Ik hield dat toen al bij! Bij de senioren heb ik eerst twee jaar in het tweede gespeeld. Vorig jaar voort in het eerste elftal.

Voetbal: Ik ben fan van Willem 2. Het zal dit jaar zwaar worden om in de Eredivisie te blijven. In het buitenland zijn Barcelona en Arsenal mijn favoriete clubs. Ik kijk vrijwel altijd Studio Sport en thuis hebben we ook Fox Sports eredivisie. Engels voetbal kijk ik op Ziggo, dus ik zie veel voetbal. Soms ook formule 1 en ooit wel eens wielrennen.

Over 10 jaar: Hoop en denk nog steeds te voetballen bij SDO. Denk ook in Lage Mierde op mezelf te wonen; wie weet wel met iemand samen J. Ik hoop ook werkzaam te zijn in de sector waarvoor ik gestudeerd heb.

Tuldania 1 – SDO 1 : 1 – 3.

Hoogeloon 2 – SDO 2 :  0-1.

Ik geef de pass aan ………………………Ruud Verheijen.