SDO’39 in slotfase met 3-2 voorbij DEES

maandag 2 oktober 2017

Late treffer Van der Heijden helpt SDO’39 aan eerste drie punten.

In een vrij open wedstrijd tussen SDO’39 en DEES, waarin beide ploegen aardig wat kansen wisten te creëren, was het de thuisploeg, die de drie punten konden laten bijschrijven.

SDO’39 moest het zondagmiddag opnemen tegen DEES uit Wintelre. In een open wedstrijd waarin het spel redelijk op en neer ging, had SDO’39 een sterke eerste twintig minuten  en opende de thuisploeg al in de derde minuut de score. Een perfecte voorzet van Mike Gevers werd met een evenzo knappe kopbal van Frans Berger in de touwen gewerkt, 1-0. In de dertiende minuut een snelle aanval over rechts, via Frans Berger en Mike Gevers belandde de bal voor de voeten van Martijn Hellegers die een-op-een kwam met DEES-doelman Tom van Mol, deze pareerde het schot van Hellegers. Vier minuten later een schot van Claudenberg van der Heijden van SDO, maar dat belandde op de paal. Twee minuten later wel een doelpunt van Martijn Hellegers, maar dat werd wegens buitenspel afgekeurd. Pas in de 32e minuut een grote kans voor DEES, maar het schot van Bart Diekers gaat net over. In de 36e minuut is het wel raak voor de bezoekers. Door ongelukkig balverlies valt simpel de 1-1 door een treffer van Mitchell Smits. Nog voor de rust weet het team van de nieuwe trainer Niels Gevers de voorsprong te heroveren, wanneer Geert Coolen uit een hoekschop uiteindelijk weet binnen te koppen, 2-1.

Na de rust golfde het spel op en neer en zijn er voor beide teams aardig wat kansen te noteren. Voor de thuisploeg o.a. voor Mike Gevers en Martijn Dijkstra, deze laatste zag zijn schot op de paal belanden en wist na een aanval van de bezoekers de bal nog voor de lijn weg te werken. Voor DEES stond het vizier van vooral Thomas Tholen niet op scherp, maar de ploeg van Trevor Pattenden rook de kans om te scoren en dat gebeurde in de 77e minuut, wanneer na de nodige inschattingsfouten en uit positie staande verdedigers, Sander van Ham in een eenvoudige scoringspositie kwam en de bal langs SDO-doelman Menno Sanders in het net schoot, 2-2. In de slotminuten van de wedstrijd zette SDO’39 nog eens een keer goed aan en het was Claudenberg van der Heijden, die zijn toch al goede wedstrijd, nog meer glans gaf, door in de 87e minuut met een snoeihard schot, op aangeven van Frank Swanen, de bal in het doel van DEES te laten verdwijnen en daarmee de drie punten voor SDO’39 veilig stelde. Zo ook dus de eerste overwinning voor trainer Niels Gevers, die wat de drie punten wel blij was, maar zeker nog veel werk te doen heeft, om op alle linies verbeteringen aan te brengen. Want gemakkelijk zal het zeker niet zijn in deze vijfde klasse.