IN GESPREK MET...NIELS GEVERS

vrijdag 22 september 2017

Dit voetbalseizoen heeft SDO een nieuwe trainer en wel Niels Gevers uit Arendonk. Hij is de opvolger van Wim van Dooleweerd die SDO vier jaar onder zijn hoede had.

Niels zal samen met assistent-trainer Arno van der Zande de trainingen geven en op zondag zullen zij SDO 1 begeleiden. Tommy van Gestel zal de coach van SDO 2 zijn. Omdat Niels een nieuw, en voor vrijwel iedereen onbekend gezicht is, is het wel goed om hem wat beter te leren kennen. Een paar vragen waren voldoende om een gedreven Niels uitgebreid te horen praten over voetbal, SDO, trainingen en tal van andere onderwerpen.

Wil jij je eens voorstellen?

Niels Gevers, 30 jaar oud en ik woon nog in Arendonk. Ik wooon op dit moment weer bij mijn ouders, nadat ik 4 jaar met een vriendin heb samengewoond.  Dat die relatie mis gegaan is, kwam ook  door het voetbal, iets waar ik heel veel tijd insteek.  Nu heb ik weer een vriendin, Femke. Zij woont in Dorst  (bij Breda) en daar ben ik dan ook vaak.     

Ik heb de studie verkoopmanagement gevolgd. Ik zou dan bijvoorbeeld als vertegenwoordiger kunnen werken. Ik heb echt van alles gedaan, maar bij elke job hield ik rekening met het voetbal; dus geen ploegen- of weekenddienst. Als laatstse baan was ik postbode. Daarmee ben ik in mei gestopt. Op dit moment heb ik bij de KNVB een 0-uren contract. Ik heb bij de bond stage gelopen en werk daar nu 2 dagen per week . Ik werk mee aan trainingen, voetbalclinics en voetbalkampen. Hierdoor ben ik dus vaak in Zeist. Ook ga ik nu  bij NAC op vrijdagmiddag voor de voetbalschool, de JO11 en JO13 trainen en bij PSV ben ik nog in onderhandeling om ook daar jeugdteams te gaan trainen. Ik heb het TC 2 trainersdiploma en mag daardoor clubs tot de topklasse trainen.

Mijn favoriete club is Real Madrid en Ronaldo is de speler die ik het meest bewonder.

Je ‘loopbaan’ als speler en trainer?

Ik ben bij FC Vrij Arendonk begonnen. Daarna heb ik in België heel wat clubs ‘versleten’. Ik was keeper en heb ook nog een jaar in Nederland bij Dosko gekeept. Een vriend van mij speelde daar en zodoende kwam ik in Duizel terecht. Heb toen ook met Dosko in Lage Mierde gespeeld. (Niels maakte in blessuretijd een inschattingsfout bij een diepe bal, die over hem heen ging en daardoor werd het 1-1.1 H.H.)

Bij voetbalvereniging Zwaneven (Oud-Turnhout) ben ik de laatste 3 jaar hulptrainer geweest. Ik wou zelf ook wel eens hoofdtrainer worden. Vorig jaar was ik al bijna aangenomen bij v.v. Netersel en nu bij S.D.O. ben ik dus voor het eerst hoofdtrainer.

Waarom SDO ‘39?

Ik had en heb er een goed gevoel bij. Ik heb natuurlijk ook aan enkele anderen gevraagd wat voor club het was. Tevens ben ik ook 2 keer komen kijken, voordat ik aangenomen ben. SDO kan echt wel voetballen. Er is geen druk en je kunt er in alle rust werken. Het is er gezellig en ik denk dat het een ideale club is om als hoofdtrainer te starten.

Wat is je doel bij S.D.O.?

Ik wil hebben dat mijn teams voetbal spelen en niet de lange bal. Problemen moeten voetballend opgelost worden. Ik wil de spelers leren voetballen; spelers beter maken. Dat is mijn hoofddoel.

Trainingen zal ik ook regelmatig stilleggen om situaties uit te leggen om zodoende het voetbalverstand te verbeteren. Ik zeg mijn mening en daar hoef je het niet mee eens te zijn. Maar aan mijn visie houd ik wel vast.

De doelstelling voor dit jaar is om mee te doen voor de prijzen, maar wel met mooi voetbal. Kampioen spelen is leuk, maar beter en mooi voetbal staat voorop. Liever derde worden met mooi voetbal, dan eerste met ‘slecht’ voetbal.

Is er een verschil tussen het Nederlandse en Belgische amateurvoetbal ?

In België worden de spelers betaald en sommigen worden zelfs erg goed betaald, al wordt dit de laatste tijd iets minder. In Nederland is er meer plezier. Hier heb je meer vriendenteams, waar iedereen elkaar kent en heb je meer het wij-gevoel. In België verliezen ze niet alleen een wedstrijd, maar verliest men ook geld bij een nederlaag. Er is daar dus meer het ik-gevoel. Dit maakt het in Nederland iets gemakkelijker om te trainen.   

Wat valt je tot nu toe op bij de selectie?

Op de training is de mentaliteit goed. Maar na een wedstrijd is men te snel tevreden. Iets in de geest van : “Wel verloren, maar toch goed gespeeld”. Men is te gemakzuchtig, zeker voor en na de wedstrijd. Je moet trots zijn om in een eerste elftal te mogen spelen.

Met de selectie ben ik zeer tevreden. We hebben heel veel verschillende voetballers die hard willen werken. Elke week zullen niet dezelfde 13 spelers bij het eerste staan. En naar namen kijk ik echt niet. Niet de beste voetballers spelen altijd, maar ’t beste team!
Ik wil naar één geheel met de volledige selectie.

Wat is je doel als trainer?

Als trainer wil ik het hoogst mogelijke bereiken. Ik wil voltijds met voetbal bezig zijn en mijn geld verdienen door/met voetbal. Misschien wil ik TC 1 halen, maar die opleiding is best duur. Misschien wil een betaalde club die voor mij wel betalen. Graag zou ik in Nederland als trainer actief blijven.

 

Harrie H.