SDO’39 pakt In matige wedstrijd drie punten

maandag 23 april 2018

SDO’39 in slotfase met 1-0 voorbij Rood Wit ’67/PLUS.

SDO’39 blijft het zichzelf wat het spel betreft lastig maken. Soms momenten die tevredenheid oogsten, dan weer veelvuldig balverlies of te weinig actie op beslissende momenten. Invaller Mike Gevers redde de eer en zorgde voor de 1-0 overwinning op Rood Wit ’67/PLUS.

Nadat Koert Hultermans solerend door de Rood Wit ‘67/PLUS verdediging, uiteindelijk ook de doelman passeerde en zijn doelpunt maakte, was het de beurt aan het als vierde geklasseerde SDO’39 om de strijd op te nemen tegen de voorlaatst op de ranglijst staande Rood Wit ‘67/PLUS.

In de eerste helft kansen voor de thuisploeg, maar Martijn Hellegers en Thijs Spieringhs zagen hun kansen stranden of in de handen van een goed keepende Tom Lammers of de bal ging over de achterlijn. Ook Rood Wit ’67 zag de kansen die Geert Compen, Jelle Vrijdag en Yoeri van Gils kregen niet verzilverd worden.

In de tweede helft een iets sterker SDO’39, wat probeerde de druk bij de tegenstanders er op te houden. Toch kwam de meest gevaarlijke doelpoging in de 54e minuut van Jordi van Leeuwen van Rood Wit  ’67. De daarop volgende twaalf minuten werd er druk gewisseld bij beide teams. Na een gemiste kans van Geert Compen in de 61e minuut was het Mike Gevers, die in de 79e minuut de beslissende treffer scoorde voor SDO’39. Kansen voor de Mierdenaren waren er verder nog voor Niels Heesakkers en Claudenberg van der Heijden, echter zonder resultaat.